Foto: Politie Pijnacker-Nootdorp
Foto: Politie Pijnacker-Nootdorp

Politie neemt scooter in beslag vanwege onrechtmatig gebruik politie-striping

Actueel 1.968 keer gelezen

Pijnacker - “Bij een recente melding troffen collega’s een opvallende scooter aan, voorzien van politie-striping”, zegt een woordvoerder van bureau Pijnacker-Nootdorp. Hoewel zo’n politiewrap geinig kan zijn, roept het de vraag op: mag dit wel?

Volgens een woordvoerder is het niet toegestaan om op de openbare weg voertuigen te gebruiken die voorzien zijn van de kenmerkende politie-striping. “Als nationale politie hebben wij auteursrechten op onze striping, het uniform en ons logo”, verklaart de woordvoerder. “Daarom hebben wij deze scooter in beslag genomen.”

Het gebruik van politie-striping, het dragen van het uniform of het tonen van het logo zonder de benodigde bevoegdheid brengt risico’s met zich mee, legt de woordvoerder uit. “Het wekt vertrouwen en verwachting bij mensen, die vervolgens niet nageleefd kunnen worden. Dit kan misbruikt worden in het criminele circuit.” De politie benadrukt dat het gebruik van de politie-striping niet alleen een inbreuk is op de auteursrechten, maar ook een potentiële veiligheidskwestie vormt. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant