Samen op de foto voor de lokale krant. Foto's: Ilse van Dijk-van der Horst
Samen op de foto voor de lokale krant. Foto's: Ilse van Dijk-van der Horst

Lieke Postma is uitblinker tijdens internationale wedstrijd DSVP

Sport 2.335 keer gelezen

Zondag 14 augustus heeft een gecombineerd team van de meisjes van de MO13-1 en MO13-2 gespeeld tegen een Amerikaans team. Dat team bestond uit allemaal meisjes die hier in Nederland een voetbalkampweek meemaakte van de Dutch Soccer School. Dat is een organisatie die in Amerika de kinderen laat ervaren hoe het is om op de Nederlandse manier te trainen en spelen. 

Voor de echte ervaring kunnen kinderen uit heel Amerika zich dan inschrijven voor een kampweek hier. Ze trainen dan samen, gaan naar een Eredivisiewedstrijd en doen andere leuke dingen. De afsluiting is een wedstrijd tegen een Nederlands team. “In juli werden wij benaderd of we een team hadden om tegen te spelen. Het niveau van de meisjes uit Amerika is weliswaar dan moeilijk in te schatten”, vertelt Monique de Koning van DSVP. Het was snikheet en de meisjes van DSVP hadden pas 1 keer getraind. Ook hadden sommige meisjes nog niet zo vaak op een heel veld gespeeld, het was daarom vooral bedoeld om te oefenen en te leren.


Met de muziek aan liepen de teams als echte “profs” het veld op. Tijdens de warming up was ook lekker de muziek aangezet. De eerste helft werd als snel duidelijk dat de meisjes uit Amerika al wat voetbalminuten in de benen hadden en dat ze erg graag wilden laten zien wat ze in hun mars hebben. Ook vertelden de begeleiders dat sommige meisjes het wel gewend zijn om bij deze temperaturen te voetballen en trainen.

“Onze meisjes hadden daar duidelijk meer moeite mee. Na de rust kregen onze meisjes duidelijke aanwijzingen van hun coach”, vervolgt Monique. En dat de meisjes goed geluisterd hadden en zich wat meer op hun gemak voelden bleek wel in de 2e helft. De tegenstander had duidelijk veel meer moeite om bij ons doel te komen. DSVP kwam meer aan aanvallen toe en zodoende ontstonden er een paar kansen en mogelijkheden. Dit resulteerde zelfs in twee mooie doelpunten. 


De eindstand, 2-9, was uiteindelijk niet het belangrijkste. De meisjes hadden zeker wat geleerd. De ouders die op de tribune zaten moedigden de meisjes ook steeds meer aan, waardoor het ook beter ging. Die positieve steun deed hen erg goed. “Uitblinker van de wedstrijd was Lieke Postma, de keepster van DSVP. Ze had vele mooie reddingen, op de harde schoten van de meisjes uit Amerika. Alle meisjes zijn een mooie ervaring rijker en wie weet komt er volgende zomer weer een team van de Dutch Soccer School naar DSVP”, aldus Monique de Koning.


Voetbalmeiden gezocht!

Ben je een meisje van 8 en 9 jaar en vindt je voetbal leuk? Zou je wel eens willen weten hoe het is om te trainen bij een vereniging met meisjes van dezelfde leeftijd? Vraag een gasttraining aan bij DSVP: dsvp.nl. Vul het formulier digitaal in en iemand van onze technische commissie neemt zo snel mogelijk contact op.

Je gaat dan training krijgen van Lorenzo Philippi. Hij is een heel ervaren en zeer goede trainer, die de meisjes graag de technische vaardigheden leert om een goede speelster te kunnen worden. De trainingen zijn op maandag en woensdag van 17.45 uur tot 18.45 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant