Logo telstar-online.nl
De politie in gesprek met burgers over hun woon- en leefomgeving. (foto: Dick Muijs)
De politie in gesprek met burgers over hun woon- en leefomgeving. (foto: Dick Muijs)
Ypenburg/Leidschenveen

Politie nodigt wijkbewoners uit om dag lang mee te denken

  •   980 keer gelezen   Regio

Ypenburg/Leidschenveen - De politie in ons stadsdeel wil met bewoners; oud en jong, ondernemers, forenzen en afgevaardigden van overige instanties, in gesprek gaan over wat zij vinden van hun wijk, buurt, straat of plein. Niet alleen wil de politie graag weten wat u van uw woonomgeving vindt, maar ook welke ideeën, suggesties en plannen er leven onder u om uw woonomgeving nog leefbaarder, veiliger en interessanter te maken. Onze verslaggever sprak met teamchef Anouk Radloff en jeugdagent Richard van den Berg.

Woensdag 16 oktober aanstaande van 09.00 tot 17.00 uur wordt u, bewoner van Leidschenveen-Ypenburg door de politie van harte uitgenodigd om naar het ADO stadion te komen om in gesprek te gaan over wat uw ideeën zijn om uw woonomgeving te verbeteren. U kunt op die dag plannen, suggesties en ideeën laten horen om de woonplek, winkelomgeving, bedrijventerrein nog leuker, interessanter en veiliger te maken. Alle politiemensen van het politieteam Leidschenveen-Ypenburg, inclusief de handhavers en wijkagenten, werken die dag graag met u samen om de woon-en leefomgeving nog meer te verbeteren. De dag zal in het teken staan van drie thema's:

Politiewerk
Hoe kunnen we gezamenlijk, bewoners, winkeliers, overige instanties en politie de woonomgeving nog veiliger en leefbaarder te maken. De politie en gemeente hebben daar ideeën over, maar zijn vooral geïnteresseerd in plannen, suggesties en ideeën die bij u leven. Welke bijdrage kunt u leveren aan het politiewerk?

Ondermijnen
U valt iets op, ziet iets ongebruikelijks, iets vreemds en u vertrouwt het niet. Helaas is uit onderzoek gebleken dat dit niet altijd wordt doorgegeven; hoe kunnen we bereiken dat we dit meer met elkaar oppakken?

Jeugd
De komende jaren groeit het aantal jongeren in het stadsdeel. De politie wil graag met hen, maar ook met de ouders en anderen in gesprek om te horen hoe zij denken over hun woonomgeving en hun ideeën daarover. Hoe kunnen we met elkaar samenwerken om onze leef-en woonomgeving nog meer te verbeteren is het thema van deze dag. Politie, bewoners, winkeliers en anderen gaan daarover met elkaar in gesprek, zo laat het tweetal weten.

Wilt u meedoen, meepraten en meedenken meld u dan aan via samenwerkenop16oktober2019@politie.nl en kom woensdag 16 oktober naar het ADO-stadion. U bent van harte welkom! Geef bij uw aanmelding aan of u betrokken bent bij Leidschenveen of Ypenburg, en uw naam. Na aanmelding ontvangt u een uitnodiging met tijdstippen en overige informatie. Na deze dag komt er een vervolg om alle suggesties, ideeën en plannen die tijdens de gesprekken naar voren zijn gebracht nader te bespreken en uit te werken.

De politie Leidschenveen-Ypenburg beseft zich terdege dat ze u vraagt een hele dag hierbij aan te sluiten en wellicht vrij moet vragen van uw werk. "Toch hopen wij dat bewoners en anderen met ons mee willen denken en doen om er een nog mooier stadsdeel van te maken", aldus Richard en Anouk. De politie zal de komende tijd intensief via flyers en social media deze gezamenlijke ontmoetingsdag onder uw aandacht te brengen.

Meer berichten