Logo telstar-online.nl

Westerpop terug in 2018

  •   keer gelezen   Regio

Delft - Westerpop zal terugkeren in juli 2018. Hiermee is Westerpop definitief een biënnale geworden. Dit heeft de organisatie besloten. Het gratis toegankelijke Delftse popfestival, heeft afgelopen zomer plaatsgevonden op een nieuwe locatie.

Het festival moest na de zilveren-jubileum-editie in 2014 noodgedwongen verhuizen, wegens een oprukkende spoorzone in de stad. In 2015 heeft het festival niet plaatsgevonden, wegens de zoektocht naar een geschikte nieuwe locatie. Westerpop heeft tijdens de editie in 2016, 17.000 bezoekers mogen ontvangen. Dit was een groot succes.

De nieuwe locatie, het sportterrein van het Stanislas College is zeer positief geëvalueerd. Bezoekers, organisatie, leveranciers en artiesten, zijn louter enthousiast over de keuze voor het terrein van het Stanislas College als nieuwe locatie voor het festival. Vergunning-technisch was het volgens de organisatie een moeizame weg naar de nieuwe locatie, wegens verscherpte wet en regelgeving.

Dat Westerpop kiest voor een biënnale heeft te maken met het Gemeentelijk subsidie beleid voor Cultuur in de stad. Door forse bezuinigingen op subsidie binnen Delft op Cultuur, is het alleen mogelijk om het populaire Delftse festival om het jaar te laten plaatsvinden. De definitieve datum van de 27e editie van Westerpop, die plaats zal vinden in juli 2018, zal nog volgen.
 

Meer berichten