Afbeelding

GGD waarschuwt voor hitte

Regio 5 keer gelezen

Regio - Baby's, ouderen en mensen met ziekten als diabetes, longaandoeningen en hartproblemen lopen de komende dagen gezondheidsrisico's vanwege de aanhoudende hitte.

De GGD adviseert om voldoende te drinken en alcoholgebruik te matigen. Ook is het beter om lichamelijke inspanning op het heetst van de dag, tussen 12 uur en 16 uur 's middags, te vermijden. Het is raadzaam om in deze periode uit de zon te blijven. Tijdens deze uren verbranden mensen sneller, waardoor het risico op huidkanker toeneemt.

Huis koelhouden
Het advies is om het huis koel te houden door de zonwering te laten zakken en de gordijnen dicht te laten. Overdag kunnen de ramen het beste dicht blijven als het buiten warmer is dan binnen. Als het buiten koeler is, kunnen ze weer open.

Verstandig zonnen
Zonaanbidders doen er goed aan om zich minimaal elke twee uur in te smeren met een zonnebrandmiddel met een flinke beschermingsfactor. Het is verstandig om dit na het zwemmen of bij zware transpiratie opnieuw te doen.

Zwemmen in open water
Als het warm is, kan zwemmen voor afkoeling zorgen. Let er wel op dat het zwemwater schoon en veilig is. Zie hiervoor www.zwemwater.nlEen special hitte-checklist is te vinden op www.denhaag.nl/hitte.

Weersverwachting
Pijnacker
Meer weer in Pijnacker

Uit de krant