Afbeelding

Mogelijk cruciale stem Bleizo verloren

vr 30 nov 2012, 22:12 Regio

Regio - Woensdag 12 december geven de Statenfracties van Zuid-Holland een hamerslag op de komst van superwinkelcentrum Bleizo tussen Bleiswijk en Zoetermeer. Er dreigt deze bewuste avond echter een cruciale stem verloren te gaan.

Statenlid John Struijlaard van de nieuwbakken 50Plus partij ligt door omstandigheden in het ziekenhuis en is niet aanwezig bij deze belangrijke stemming. Zijn partijgenoot Frans Dor gaf vrijdagavond in het radioprogramma Lansinger Magazine aan dat er formeel geen machtiging afgegeven kan worden voor zijn stem. Dit houdt in dat zijn stem verloren gaat, hetgeen cruciaal kan zijn in de beslissing tot het wel of niet doorlaten gaan van Bleizo, het 20.000 vierkante meter shoppingcentre. Dor zei overigens tegen de komst van Bleizo te zijn.

De acht zetels tellende PVV was vandaag totaal onbereikbaar voor commentaar. De CU/SGP liet daarentegen iets meer los. Statenlid Henk van Dieren zei dat men alleen met het voorstel kan instemmen als Gedeputeerde Staten met een goed onderbouwde en totale visie komt. Hij wacht nog op deze stukken, maar de loftrompet klinkt allerminst in zijn partij. De wind waait momenteel dus niet in het voordeel van het omstreden shoppingcentre.

De lokale en regionale winkeliers zijn vreselijk huiverig voor het project. Maar als het aan de investeerders ligt opent Factory Outlet Bleizo in 2016 al haar deuren. Vanaf maandagmiddag is het hele interview met de Statenfracties CU/SGP en de 50Plus partij te beluisteren via rtvlansingerland.nl.

Update 3 december
Directe link naar interview hier.

Uit de krant