Logo telstar-online.nl
Foto: @curtazimo
Foto: @curtazimo

Dode bij schietpartij Ypenburg

  •   keer gelezen   Regio

VIDEO LIVEFEED BREKEND Ypenburg - Bij een schietpartij in Ypenburg is zojuist een dode gevallen. Rond 18.00 uur klonken meerdere schoten op de Anthony Fokkersingel en de Bleriotlaan.

Volgens sommigen is er wel zes keer van dichtbij op het slachtoffer geschoten. Het onderzoek in de wijk is in volle gang. Volgens een woordvoerder van de politie is het slachtoffer een man.

Update: Er heeft zich vanavond een man gemeld bij de politie. Hij zegt de dader te zijn.

Update: Het persbericht.

Een 29-jarige Hagenaar overleed donderdag 30 augustus in het begin van de avond bij een schietincident op de Bleriotlaan. In de loop van de avond meldde zich aan het hoofdbureau van Politie Haaglanden aan de Burgemeester Patijnlaan een man die verklaarde dat hij betrokken was bij de schietpartij. De recherche onderzoekt het incident.

Bij de politie kwam rond 18.00 uur een melding binnen dat er schoten waren gehoord in de wijk Ypenburg. Agenten gingen ter plaatse en troffen op de Bleriotlaan een zwaargewonde 29-jarige Hagenaar aan. Hulpverleners probeerden het slachtoffer nog te reanimeren maar dat mocht niet meer baten. Onmiddellijk werd een rechercheteam geformeerd dat gedurende de avond een buurtonderzoek deed en diverse getuigen hoorde. Forensische Opsporing verrichtte een uitgebreid sporenonderzoek. Bij het onderzoek werd ook gebruik gemaakt van een speurhond.

In de loop van de avond meldde een 39-jarige Hagenaar, die verklaarde betrokken te zijn geweest bij de schietincident, zich aan een politiebureau in Den Haag. Agenten hielden de man aan. De verdachte zit nog vast voor verhoor. Zijn betrokkenheid bij het schietincident wordt onderzocht.

Tips? Bel de politie!
Bent u getuige geweest van dit schietincident of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het onderzoek? Neemt u dan contact op met de rechercheurs van Bureau Regionale Recherche via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Meer berichten