Logo telstar-online.nl

Verdachten drugs- en mensenhandel langer vast

  •   keer gelezen   Regio

Bleiswijk - De rechter-commissaris heeft besloten dat zes verdachten die afgelopen dinsdag werden aangehouden in het kader van een grootschalig onderzoek naar drugs- en mensenhandel, nog 14 dagen langer blijven vastzitten.

Het gaat om verdachten van Turkse, Bulgaarse en Nederlandse nationaliteit. Zij worden verdacht van het vervaardigen van softdrugs, het werken in een hennepkwekerij en mensenhandel. De officier van justitie besloot de andere vier verdachten die afgelopen dinsdag werden aangehouden niet voor te geleiden voor de rechter-commissaris. Zij zijn na verhoor heengezonden, maar blijven wel verdachten.

Dinsdag 14 augustus vonden er doorzoekingen plaats in woningen en bedrijfspanden in verschillende plaatsen in Nederland. In één bedrijfspand is een professionele hennepkwekerij aangetroffen. Er zijn drie auto’s in beslag genomen.

De doorzoekingen vonden plaats in het kader van een grootschalig onderzoek naar drugs-en mensenhandel, dat wordt verricht door Politie Hollands Midden, Politie Haaglanden, Openbaar Ministerie en de Inspectie SZW. In kassen in Bleiswijk werd langdurig op grote schaal en bedrijfsmatig illegaal hennep geteeld. Er werden naar schatting twaalfduizend hennepplanten en negentigduizend stekken aangetroffen tussen andere – legale- gewassen.

Meer berichten