Luchtscouts laten vliegfeesten herleven

Regio 108 keer gelezen

Ypenburg - Zestig jaar na de eerste ?ILSY? zal er weer een vliegfeest op Ypenburg worden gehouden. Op 26 en 27 september welteverstaan.

De eerste Internationale Luchtvaart Show Ypenburg was in 1949 en is daarna nog vijf keer herhaald. Op 10 juni 1957 is de Gouden ILSY gehouden ter gelegenheid van het vijftigjarige bestaan van de organisator van de ILSY?s, de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL). De KNVvL heeft met de ILSY?s Ypenburg op de kaart gezet. De luchtscouts van de Van Weerden Poelmangroep waren er toen ook al bij aanwezig

Nu zestig jaar later willen de luchtscouts dit vliegfeest herdenken en nieuw leven in blazen. Op 26 en 27 september 2009 organiseren zij ILSY 2009, een modelzweefvliegwedstrijd voor de bewoners en omwonenden van Ypenburg (vanaf tien jaar). Locatie is rondom hun rood-witte clubhuis aan het ILSY-plantsoen 9 op Ypenburg. De wedstrijd is georganiseerd in het kader van de week van de Haagse Ontmoeting.

Op zaterdag 26 september worden in twee grote tenten (hangaars) de modelzweefvliegtuigen door de deelnemers zelf gebouwd. Op zondagmiddag 27 september zal van 13.00 tot 16.00 uur om de ILSY-trophee worden gevlogen. Op zondagochtend kunnen de deelnemers vanaf 10.00 uur oefenen op het wedstrijdveld langs de Laan van Haamstede.

Aanmelden

Deelnemers moeten zich vooraf aanmelden. Dit kan via een speciaal mailadres: ilsy@scoutingvwp.nl. Deelnemers betalen bij aanvang twee euro als vergoeding voor het materiaal van de modelzweefvliegtuigjes. Er is plaats voor ongeveer 150 deelnemers.

De deelnemers moeten rekening houden dat zij zowel op zaterdag enkele uren bezig zijn en zondag de gehele dag. Het modelbouwen op zaterdag gebeurt steeds in groepen van 25 personen vanaf 10.00 uur tot in de avond. Men kan een voorkeur kenbaar maken voor een bepaalde tijdsperiode bij het aanmelden. Zie de website voor informatie over het aanmelden en de modelbouwtijden: www.ypenburgnet.nl/ilsy2009.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant