Brand in verzorgingstehuis Zoetermeer

Regio 27 keer gelezen

Zoetermeer - In verzorgingstehuis Buytenhaghe aan de Bergmanstrook in Zoetermeer, heeft vannacht een brand gewoed. De eerste melding kwam even na twaalf uur binnen bij de 112-alarmcentrale.

Om 00.33 uur werd het sein 'middelbrand' gegeven. De brand, door onbekende oorzaak ontstaan, veroorzaakte rook in een woning. Hierdoor ademde de bewoonster, die vanwege een recente operatie haar woning niet zelfstandig kon verlaten, rook in. De brandweer hielp haar naar een rookvrije verdieping.

De vrouw werd door de ambulance nagekeken en is ter controle naar een ziekenhuis vervoerd. De woning is door de brandweer geventileerd en gecontroleerd op giftige rookgassen. Vanwege de spontane ontruiming van enkele andere woningen op de verdieping van de brand heeft de brandweer de woningen van die bewoners ook bemeten. Alle woningen zijn al snel weer veilig verklaard.

De Stichting Salvage is ter plaatse verzocht om met name op het brandadres te ondersteunen in de afhandeling van het incident. De woning liep namelijk enige rook- en roetaanslag op.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant