Haaglanden: overvallers gepakt

ma 14 mei 2007, 13:15 Regio

Regio - De Bovenregionale Recherche Noordwest en Midden Nederland denkt met de aanhouding van zeven verdachten 7 overvallen op winkels, 2 pogingen tot een overval en enkele bedrijfsinbraken te hebben opgelost. De verdachten hebben ruim 32000 euro gestolen.

Omdat in de loop van 2006 in Noord- en Zuid-Holland een serie overvallen op winkels was gepleegd, waarbij de werkwijze steeds hetzelfde was, is in november 2006 een onderzoek gestart. De eerste overval vond plaats op vrijdag 28 juli bij de Zeeman in Haarlem. Daarna volgde een reeks overvallen op winkels als Bristol, Zeeman, Trekpleister, Schoenenreus en Action in Zoetermeer, Delft en Noordwijk. Op zaterdag 30 september werd een poging gedaan de Action in Haarlem te overvallen, dit is mislukt en de verdachte is er zonder buit vandoor gegaan. Het Bovenregionale Rechercheteam heeft dit onderzoek met een team van 13 rechercheurs uitgevoerd.

Afgelopen weken zijn de verdachten aangehouden. De hoofdverdachte is een 33-jarige man uit Haarlem. Daarnaast is een 20-jarige vrouw uit Zoetermeer, een 23-jarige vrouw uit Rotterdam een 27-jarige vrouw uit Haarlem, twee 27-jarige mannen uit Delft en een 25 jarige man uit Hendrik ido Ambacht aangehouden.

De werkwijze bij de overvallen was steeds hetzelfde, de verdachte kwam vlak voor sluitingstijd de winkel binnen en verstopte zich. Vlak na sluitingstijd kwam hij tevoorschijn. Hij bedreigde het winkelpersoneel met een vuurwapen en eiste geld.

De zeven aangehouden verdachten zitten in voorlopige hechtenis. Zij moeten binnenkort voor de rechter in Haarlem verschijnen.

De Bovenregionale Recherche Noordwest & Midden Nederland is een samenwerkingsverband van de politieregio's Noord-Holland Noord, Zaanstreek-Waterland, Kennemerland en Utrecht en is beheersmatig ondergebracht bij de divisie regionale recherche van de politieregio Kennemerland. Het team houdt zich bezig met de bestrijding van regio-overstijgende vormen van middencriminaliteit.

Uit de krant