Afbeelding

Opening tweede vaccinatielocatie in Haaglanden

Regio 2.223 keer gelezen

Regio - Maandag 8 februari opent GGD Haaglanden een vaccinatielocatie in het (voormalig) HagaZiekenhuis aan de Sportlaan 600 in Den Haag. Hiermee is de tweede vaccinatielocatie in regio Haaglanden een feit; eerder opende GGD Haaglanden een locatie bij het Cars Jeans Stadion waar sinds 11 januari wordt gevaccineerd. 

Op de locatie aan de Sportlaan kunnen in eerste instantie mobiele, thuiswonende ouderen vanaf 85 jaar een COVID-19-vaccin ontvangen. Later wordt dit uitgebreid met aanvullende doelgroepen. De huisarts vaccineert de ouderen die niet mobiel zijn bij hen thuis.

Uitsluitend op afspraak
De GGD start met het vaccineren van ongeveer 300 personen per dag op deze locatie. Zodra er meer vaccins beschikbaar zijn, worden er meer personen per dag gevaccineerd. De locatie aan de Sportlaan is op termijn geschikt voor circa 1.000 vaccinaties per dag. Mensen kunnen zich uitsluitend op afspraak laten vaccineren. GGD Haaglanden vaccineert doelgroepen op basis van de landelijke vaccinatiestrategie. Op coronavaccinatie.nl staat een tijdlijn welke doelgroep wanneer aan de beurt is voor een vaccinatie.

Openingstijden en bereikbaarheid
Het voormalige ziekenhuis wordt tijdelijk gebruikt en is alleen geopend voor het vaccineren. De vaccinatielocatie aan de Sportlaan is in eerste instantie open op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Mogelijk worden de openingstijden uitgebreid als we meer mensen per dag kunnen gaan vaccineren. De locatie is goed bereikbaar met de fiets, het openbaar vervoer en de auto. Het parkeerterrein voor het ziekenhuis is (uitsluitend) beschikbaar voor de bezoekers van de vaccinatielocatie. De locatie aan de Sportlaan is goed toegankelijk voor rolstoelen en rollators, ook zijn er rolstoelen op de locatie beschikbaar. Uitgenodigde mensen mogen wanneer zij dat willen een begeleider mee (naar binnen) nemen.

Vaccinatie bij de GGD
Iemand die van de huisarts, werkgever of van het RIVM een uitnodiging heeft gekregen voor een coronavaccinatie bij de GGD, maakt een afspraak via het landelijke telefoonnummer uit de uitnodigingsbrief. Bij het maken van de afspraak kan degene – op basis van beschikbaarheid - zelf kiezen naar welke locatie hij/zij gaat, dat kan bijvoorbeeld ook een vaccinatielocatie in Hollands Midden, Rotterdam of Kennemerland zijn.

Meer informatie
Voor algemene vragen over de coronavaccinaties of het coronavirus is het landelijke nummer 0800-1351 (dagelijks van 8.00-20.00 uur) beschikbaar of coronavaccinatie.nl. Specifieke informatie over het vaccineren bij GGD Haaglanden staat op ggdhaaglanden.nl/coronavaccinatie. Ook zijn we dagelijks telefonisch bereikbaar via 088-355 01 00.

Uit de krant