Afbeelding

GGD Haaglanden opent nieuwe coronatestlocaties

Regio 1.368 keer gelezen

Op maandag 16 november 2020 opent GGD Haaglanden haar negende en tiende coronatestlocatie in de regio. In Den Haag Laak aan de Jan van Beersstraat in een 12 meter lange bus, bij de huisnummers 57-73, bij parkeermeter 2246, ter hoogte van voetbalclub H.V.V. Laakkwartier. 

En in Den Haag Escamp op de parkeerplaats van het Rode Kruis aan de Zilverstraat 2. Mensen met koorts of luchtwegklachten (zoals hoesten of keelpijn) kunnen zich hier gratis laten testen op het coronavirus.

De beide locaties zijn gekozen vanwege de centrale ligging in stadsdeel Laak en in stadsdeel Escamp. Ze zijn goed bereikbaar voor voetgangers, fietsers, mindervalidevoertuigen en auto’s. De locaties zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 16.30 uur, afhankelijk van de drukte. Bij voorkeur komen mensen op afspraak naar de testlocatie. Als mensen spontaan langskomen bij testlocatie Laak, dan worden zij getest, als dat op dat moment mogelijk is qua capaciteit. De bus in Laak is een experiment voor twee weken, met daarna optie tot verlenging. De testlocaties zijn een nauwe samenwerking tussen GGD Haaglanden, Rode Kruis en de gemeente Den Haag.

Veiligheid en toegankelijkheid
Bij de keuze voor deze locaties is goed nagedacht over de veiligheid van bezoekers, omwonenden en medewerkers. Er is op de locaties een gastheer/-vrouw aanwezig. Deze begeleidt de bezoekers en wijst op de veiligheidsmaatregelen. Het testen gebeurt bij voorkeur op afspraak, om te voorkomen dat er lange wachtrijen ontstaan. De locaties hebben voldoende ‘wachtruimte’ om op 1,5 meter afstand testers te kunnen toelaten en voldoen aan de overige coronaregels. Bezoekers worden opgevangen door stewards, voordat zij de test ondergaan. We streven ernaar dat de mensen die de test afnemen, meerdere talen spreken.

Testlocaties regio Haaglanden
De coronatestbus in stadsdeel Laak en de coronatestlocatie in stadsdeel Escamp zijn twee van de in totaal tien testlocaties in regio Haaglanden. De GGD heeft haar testcapaciteit de afgelopen tijd flink opgeschaald. Hierdoor kunnen mensen die ’s ochtends een afspraak maken voor een coronatest, dezelfde dag terecht bij een testlocatie in regio Haaglanden. De andere testlocaties liggen in Den Haag centrum, bij HMC locatie Bronovo in Den Haag, bij Aegon op de grens van Den Haag en Leidschendam-Voorburg, in Naaldwijk, in Nootdorp, in Delft, in Zoetermeer en in Rijswijk. Zo zorgen we dat het testen laagdrempelig is voor iedereen in de regio met gezondheidsklachten.

Aanmelden voor een test
Aanmelden voor een gratis test is bij voorkeur op afspraak, zodat u snel terecht kunt bij een testlocatie in de regio. Dit kan zowel telefonisch als online.

•        Telefoon: Maak een afspraak via het landelijke nummer: 0800-1202.
•        Online: Maak online een afspraak op www.coronatest.nl met uw DigiD.

Zorg- of onderwijspersoneel met klachten passend bij het coronavirus kan zich met prioriteit laten testen bij de GGD. Dit kan alleen op afspraak, via het speciale landelijke coronatest prioriteitsnummer 0800-8101.

Uit de krant