Hanneke van de Gevel en de organisatoren Jan Zandijk (links) en Erik Visser blikten in de krant van vorige week al vooruit op het GGZ Café.
Hanneke van de Gevel en de organisatoren Jan Zandijk (links) en Erik Visser blikten in de krant van vorige week al vooruit op het GGZ Café.

GGZ Café: wat zijn de gevolgen van de Wet Verplichte GGZ?

Gemeente 409 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Op maandag 14 oktober is in het Bestuurscentrum van Pijnacker-Nootdorp aan de Emmastraat 165 een zogeheten GGZ Café.

Iedereen met betrokkenheid bij en belangstelling voor 'geestelijke gezondheidszorg' is dan welkom om te praten over de nieuwe wet Verplichte GGZ die onder meer tot doel heeft om de familie/naasten van iemand met geestelijke gezondheidsproblemen een veel grotere rol te geven. Bij wat wordt genoemd Bijzondere Opname Psychiatrische Zorg (BOPZ) – dat is iemand verplicht opnemen omdat hij of zij een gevaar is voor zichzelf en voor anderen – werd in het verleden de familie in de haast of in de chaos overgeslagen. Die speelden geen rol. Ze stonden er hooguit bij. "De nood kan zo hoog zijn dat de zorgverleners er simpelweg niet aan toe komen om de familie te raadplegen of te informeren", zegt zorgwethouder Hanneke van de Gevel.

Aanmelden
GGZ Café, maandag 14 oktober, 16.00 – 19.00 uur, met een broodje ertussendoor. Locatie: Bestuurscentrum, Emmastraat 165. Iedereen is welkom! Aanmelden kan via: e.visser@pijnacker-nootdorp.nl.

Uit de krant