Afbeelding

Harry Wever vervangt Jaap Koole als gemeenteraadslid voor D66

Gemeente 611 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - In verband met zijn gezondheid moet gemeenteraadslid Jaap Koole (D66), tot zijn spijt, zijn raadszetel opgeven. Hij wordt opgevolgd door Harry Wever.

Jaap Koole werd in mei van dit jaar getroffen door een herseninfarct. Gelukkig is het herstel van Jaap wel voorspoedig verlopen, maar vlak voor de zomer heeft hij van zijn arts het dringend advies gekregen het rustiger aan te gaan doen. Half juli heeft Jaap, tot zijn grote spijt, zijn ontslag als raadslid moeten indienen.

De zetel van Jaap zal in september worden overgenomen door Harry Wever. Harry heeft al de nodige ervaring, zo was hij gemeenteraadslid voor D66 in de vorige raadsperiode (2010-2014). In de huidige raadsperiode was hij fractielid van buiten de raad en nam hij al deel aan voorbereidende gemeenteraadsvergaderingen. Ook de portefeuille van Jaap, ruimtelijke ordening, wonen en groen is voor Harry geen onbekend terrein.

Fractievoorzitter Peter Hennevanger laat weten: "Het is enorm jammer voor Jaap dat hij moet stoppen met het raadswerk. Hij was een enthousiast en zeer deskundig lid van onze fractie. Gelukkig is Harry bereid het raadswerk en de portefeuille van Jaap over te nemen. Hij werkte de afgelopen jaren al nauw samen met Jaap, dus de fractie kan hiermee weer op volle sterkte verder."

Uit de krant