Enthousiast jeugddebat over Nota Jeugd

Gemeente 51 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Vrijdag 18 januari 2008 heeft de gemeente samen met het Stanislas College een jeugddebat gehouden over de Nota Jeugd. Bij het debat waren bijna 40 goed voorbereide jongeren aanwezig.

Zij waren in hun lessen maatschappijleer over het jeugdbeleid in de gemeente geïnformeerd. Naast de jongeren waren ook het voltallige college, een aantal ambtenaren en raadsleden aanwezig. Iedereen had een rol en deed mee!

Prikkelend debat

Aan de hand van een aantal punten, die de jongeren zelf hadden aangedragen, werd er gedebatteerd tussen de jongeren en het college. Gespreksleider Sjoerd Rotmans van PJ Partners prikkelde de jeugd en daagde het college uit om aan te geven wat ze nu concreet voor de jeugd in petto heeft.

De belangrijkste onderwerpen waren uitgaan, spijbelen en het Centrum voor Jeugd en Gezin. De raadsleden werden vervolgens gevraagd de uitkomsten van het debat te presenteren. Dat hebben ze volgens de jeugd prima gedaan! Aan het eind van de bijeenkomst bedankte wethouder Leo Suijker alle aanwezigen. Vooral de jongeren die op enthousiaste en inspirerende wijze de gemeente van feedback hadden voorzien.

Meer inhoudelijke informatie vindt u in het verslag van het debat.

› Klik hier voor meer foto's

Uit de krant