Controle op naleving hondenpoepregels

Gemeente 73 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - In december van 2007 ontvingen alle geregistreerde hondeneigenaren een informatiefolder met daarin de regels over het hondenpoepbeleid.

De nieuwe regels houden in het kort het volgende in: wie een hond uitlaat moet altijd iets bij zich hebben om de poep op te ruimen; binnen de bebouwde kom moet hondenpoep altijd worden opgeruimd; honden moeten binnen de bebouwde kom altijd aan de lijn behalve op de speciale uitrenterreinen; honden mogen niet komen op kinderspeelplaatsen, speelweiden, sportvelden, enzovoort; honden moeten een duidelijk identificatiemerk dragen, zoals een halsband of hondenpenning, met daarop de gegevens van de eigenaar

Hoewel veel hondeneigenaren zich houden aan de nieuwe afspraken, komen er over hondenpoep nog regelmatig meldingen binnen. In de komende weken gaan de gemeentelijke handhavers hondeneigenaren aanspreken.

Boete

De nieuwe regels zijn opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Dit betekent dat de gemeentelijke handhavers een boete kunnen uitschrijven wanneer hondeneigenaren zich niet aan de afspraken houden. Voor een niet aangelijnde hond, het niet opruimen van hondenpoep en het niet bij zich hebben van een opruimmiddel bedraagt de boete van 50 euro. Als honden zich bevinden op speelterreinen of andere locaties waarvan duidelijk is aangegeven dat deze niet bestemd zijn voor honden, dan bedraagt de boete 75 euro.

Meer informatie

De folder met informatie voor de hondenbezitter is voor belangstellenden verkrijgbaar op het gemeente kantoor in Pijnacker en het servicepunt Nootdorp. De regels zijn hier te vinden. Vragen en opmerkingen kunt u doorgeven via het Meldpunt Wijkbeheer, tel. 14 015 of via het contactformulier van het Meldpunt Wijkbeheer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant