Doorgaand verkeer in Pijnacker-Nootdorp

Gemeente 65 keer gelezen

Gemiddeld twaalf procent van alle motorvoertuigen kan worden gerekend tot doorgaand verkeer door de kernen Pijnacker en Nootdorp.

Het percentage is exclusief het verkeer tussen de N471 (Rotterdam) en N470-oost (Zoetermeer). Dat blijkt uit onderzoek van bureau Dufec dat, in opdracht van de gemeente, eind 2007 een kentekenonderzoek deed. Doel daarvan was inzicht krijgen in de hoeveelheid doorgaand verkeer of sluipverkeer. Het rapport gebruikt deze termen door elkaar, maar ze betekenen hetzelfde. Het gaat om ‘verkeer zonder herkomst en/of bestemming in de kernen Pijnacker en Nootdorp’.

Nulmeting

Het onderzoek, met de titel ‘Kentekenonderzoek sluipverkeer Pijnacker-Nootdorp’, kan worden beschouwd als ‘nulmeting’ voor de grote infrastructurele wijzigingen in de komende jaren. Zoals de aanleg van de N470, Tuindersweg, Komkommerweg en Braslaan. Door het onderzoek regelmatig te herhalen, kan de gemeente de feitelijke effecten in kaart brengen van de nieuwe infrastructuur op doorgaand verkeer. De volgende meting is voorzien in 2011. Het volledige rapport vindt u hier.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant