Visie gestapelde bouw en hoogbouw

Gemeente 260 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Bij vrijwel elk bouwplan is de hoogte één van de belangrijkste onderwerpen van discussie. Daarom is, in opdracht van het college, een visie opgesteld over gestapelde bouw.

De visie geeft aan in welke gebieden gestapelde bouw mogelijk en acceptabel is, dus de argumenten. Verder staat aangegeven wat binnen die gebieden de grenzen zijn.

Geen uitvoeringsplan

Deze visie is geen uitvoeringsplan of een blauwdruk voor hoogbouw. De notitie geeft ook niet aan wat precies op specifieke locaties gaat gebeuren. De visie geeft alleen aan wanneer hogere bebouwing kán. En áls het kan gaat de afweging nooit over meters alleen. Soms kán het op een plek hoger. Het mag dan alleen onder voorwaarden. De visie geeft dan aan waar een hoog gebouw minimaal aan moet voldoen. Het moet in elk geval duidelijk zijn dat het gebouw een positieve bijdrage levert aan onze gemeente. Dat kan ook een bijzondere functie zijn onder het gebouw, of een woningtype waar in de betreffende kern behoefte aan is, maar het is nooit het argument van haalbaarheid alleen. Bij elk gebouw en bij elk plan moet deze afweging dus opnieuw worden gemaakt.

Inspraak

Op 8 mei heeft de Commissie Ruimte besloten het stuk voor te leggen aan de inwoners van Pijnacker-Nootdorp. Het stuk ligt daarom van 7 juni tot 19 juli ter inzage. Verder kunt u op 19 juni van 19.00 tot 21.00 uur in het gemeentekantoor in Pijnacker verschillende panelen bekijken over de visie, vragen stellen en eventueel uw inspraakreactie kenbaar maken. Na de inspraakperiode wordt de visie, met uw reacties, weer voorgelegd aan de gemeenteraad.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant