Pijnackers Mannenkoor na 51 jaar ontbonden
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo telstar-online.nl

Pijnackers Mannenkoor na 51 jaar ontbonden

  •   4943 keer gelezen

Gisteravond heb ik op verzoek van het bestuur en met instemming van de leden, een Buitengewone Ledenvergadering van het Pijnackers Mannenkoor (PMK) geleid als wnd. voorzitter.

Aanleiding voor het beleggen van deze Buitengewone Ledenvergadering is de zeer zorglijke financiële situatie waarin het Koor is komen te verkeren. Vanaf januari 2020 kan het PMK niet meer aan zijn financiële verplichtingen voldoen. Unaniem werd besloten het koor per 31 december 2019 te ontbinden.

Het Koor werd op 26 maart 1968 opgericht, drie van de oprichters zijn nog steeds lid. Het unanieme besluit werd met enige emotie maar ook met verstand genomen. De drie medeoprichters die nog steeds wekelijks mee zingen zijn Gerard Kardol, Piet Drop en Arie de Graaf.

Het PMK dat nog 29 leden telt treedt dit jaar nog twee keer op. Dat is op zondagavond 6 oktober tijdens een kerkdienst in de Bieslandhof in Delft. Op donderdag 19 december sluiten wij af met een Kerstconcert in Pijnacker.

Onderzocht wordt of Koor een informele doorstart kan maken. Koorlid Hans Bos heeft namelijk zijn "Koorloods", een vroegere sorteerloods aan de Hoogseweg, gratis ter beschikking gesteld. Wellicht dat de PMK zangers als vriendengroep van de door Hans en zijn vrouw beschikbaar gestelde accommodatie gebruik gaan maken.

Piet van der Kruk
(wnd. voorzitter)

Stoppen subsidie
Oorzaak is enerzijds vergrijzing. Het stoppen van een jaarlijkse beperkte gemeentelijke subsidie heeft het einde van het Koor versneld. Het PMK had nog graag gezien de gemiddelde leeftijd per lid minimaal twee jaar door gezongen. Helaas komen ze vanaf januari 300 euro per maand tekort, laat het bestuur in een verklaring weten.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9767773&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227765&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>