Afbeelding

Peter Bloemberg maakt naam met KlimaaTec Installatie & Onderhoud

Algemeen 2.072 keer gelezen

Pijnackernaar Peter Bloemberg – van origine komt hij overigens uit Nootdorp – zit al 23 jaar in het vak van verwarming, koeling en klimaatregeling. Sinds 2008 doet hij dat voor eigen risico en rekening zoals dat officieel heet. Hij richtte toen het bedrijf KlimaaTec op.

Peter wist toen natuurlijk al dat het 'klimaat' een enorm item zou worden. Een goed gekozen naam dus die, geholpen door een gericht advertentiecampagne op de voorpagina van de Telstar/Eendracht, intussen een gevestigde naam is geworden in Pijnacker-Nootdorp en omgeving. Een gevestigde én een goede naam door het prima werk en de service die Peter levert. Hierbij bedankt hij dan ook de vele klanten die dit aan anderen hebben doorgegeven.

Met KlimaaTec richt Peter zich vooral op de particuliere markt en die van kleine bedrijven. Hij houdt zich bezig met installatie, reparatie en onderhoud van het hele scala van verwarmingssystemen plus koelings- en ventilatiesystemen die voorhanden zijn om 'het klimaat' in huis, kantoor en bedrijfspand zo aangenaam en efficiënt te regelen en te organiseren.

KlimaaTec zorgt voor een maatoplossing. Het voordeel is dat er altijd maar één aanspreekpunt is. Dat is Peter zelf. Hij heeft intussen zo'n 700 contracten waar hij regelmatig komt voor onderhoud of het onmiddellijk verhelpen van een storing. Het voordeel van de eenmanszaak is dat Peter de historie van ieder adres en iedere installatie kent.

Over aanspreekpunt gesproken: de vraag die Peter iedere dag krijgt is: of het nog reëel is om een cv-ketel te laten plaatsen die van aardgas gebruik maakt? Dit omdat we immers 'van het gas af moeten'. Het antwoord van Peter is: "Iedere situatie is anders. Heb je een goed geïsoleerde nieuwbouwwoning of een woning van vóór 2000? In dat laatste geval is het verwarmen met alleen een warmtepomp niet altijd reëel. Dit kan wellicht duurder zijn en meer CO2 vergen dan het stoken op gas. Soms kan een hybride opstelling hierin dan uitkomst bieden. Behalve het investeren in een warmtepomp zal men ook het één en ander moeten doen aan isolatie, ventilatie en het soort warmteafgifte zoals radiatoren. Vloerverwarming is dan ideaal en eigenlijk wel een vereiste".

Peter plaatst nog voortdurend cv-ketels die op aardgas werken. Wellicht zal dit in de toekomst op alternatieve gassen zijn (eventueel gemengd met waterstof). De meeste van de huidige nieuwere ketels kunnen hier al mee overweg. Volledig overgaan op waterstof wordt lastig(er) in bestaande wijken.

Peter - die met zijn vrouw Brenda en hun twee dochters in Pijnacker-Noord woont - is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en technieken in zijn vak en kan ze allemaal toepassen. Het is vooral een kwestie van maatwerk: wat is in de onderhavige situatie de meest voor de hand liggende oplossing?

Het werkgebied van KlimaaTec is: Pijnacker-Nootdorp, Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Den Haag en de randgemeenten. Het CV-installatiemerk waar Peter vooral mee werkt is Remeha en voor airco's maakt hij doorgaans gebruik van Panasonic. Dit zijn prima merken met uitstekende prestaties. Ook voor andere merken kan onderhoud prima verzorgd worden.

KlimaaTec Installatie & Onderhoud
Rommesingel 27
2641 VE Pijnacker
info@klimaatec.nl
www.klimaatec.nl
015-7112191
06-49909020

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant