Afbeelding

Eerlijk Alternatief geeft paarse olifant cadeau

Actueel 1.395 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Traditiegetrouw biedt de lokale partij Eerlijk Alternatief de burgemeester en wethouders altijd een cadeautje aan tijdens de jaarlijkse begrotingsbehandeling. Een cadeautje waar over nagedacht mag worden, een cadeau met een boodschap. Dit keer kregen de collegeleden uit handen van fractievoorzitter Manuela Bijl een vrolijk olifantje overhandigd. De paars gekleurde was uiteraard voor de eigen wethouder Hanneke van de Gevel.

Manuela Bijl vroeg aandacht in haar betoog voor groeiende, veelal onzichtbare armoede in de gemeente. Door de steeds stijgende huurprijzen, hogere energierekeningen, slecht geïsoleerde woonhuizen, de niet gelijk mee stijgende uitkeringen hebben veel mensen het moeilijk. Aanleiding was de reportage in EenVandaag van een paar weken geleden over een Nootdorpse dame die bij Vestia nul op rekest kreeg om haar woning goed te isoleren. Het gevolg is dat de dame in kwestie maar drie keer per week op gas kookt, het is haar gewoon te duur geworden.

Bijl noemde dit soort voorbeelden de spreekwoordelijke olifant in de kamer: "als je vraagt, denk de komende minuten niet aan een paarse olifant, dan staat hij gelijk te pronken in onze mooie raadzaal. Niemand wil het erover hebben, maar hij is er toch. Vandaar dit cadeau, ik hoop u, behalve aan deze paarse olifant, nog eens terugdenkt aan die Nootdorpse mevrouw. En dat u bij elke beslissing, bij elke handtekening die u zet, even aan een paarse olifant denkt, en dat u elke beleidskeuze kunt rechtvaardigen met uw hoofd en hart, dan doet u het goed."

Gratis parkeren mindervaliden
Bijl diende daarna ook nog een motie in om te onderzoeken of de parkeerkaarten – en plaatsen voor mindervaliden wellicht kosteloos verstrekt kunnen gaan worden. Volgens haar is minder valide zijn geen keuze en hoeven inwoners dan ook niet extra voor deze kaarten en plaatsen te betalen als ze niet meer dan 100 meter kunnen lopen. Het bepalen van de hoogte van dergelijke kosten, of de kwijtschelding daarvan, is een bevoegdheid van de raad. Vaak wordt getracht om deze leges kostendekkend te maken, maar dat is niet altijd wenselijk, zo vindt Eerlijk Alternatief.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant