Afbeelding

Walter Vermeer in filmproductie Jelger Dees

Actueel 1.258 keer gelezen

Pijnacker - Oud-Speeltoneler en Pijnackernaar Walter Vermeer speelt al enkele jaren mee in de films van Jelger Dees. Dees maakt bijzondere kinderfilms die steeds meer bereik hebben en aan de weg timmeren. De films worden ieder jaar professioneler en er spelen sinds vorig jaar ook landelijk bekende acteurs in mee. Zo treden in de nieuwste film 'Jelger de goochelaar en de schat van Nicolaas' ook Joost Prinsen en Wieteke van Dort op. De film gaat in première op woensdag 21 november aanstaande. Kaarten zijn te koop via de site van Westland Theater De Naald.

Vermeer is niet de enige Pijnackernaar die opwachting maakte in de films van Dees. Al een paar jaar geleden zocht de Westlandse beroemdheid acteurs en actrices voor zijn projecten. Daarvoor benaderde hij onder andere toneelvereniging 't Speeltoneel. Vanaf de tweede film al namen Claire Segijn en Anne Junggeburt deel aan de belevenissen van de goochelaar die eigenlijk een tovenaar is en die in het bijzondere plaatsje Belderplons woont. Samen met zijn hond Witje en beste vriend Clown Sebastiaan beleven zij daar waanzinnige avonturen, daarbij steeds dwars gezeten door een oliedom politiekorps en de gemene tovenaar Balthazar Groteskius. De filmserie ademt de frisse toon van TV-series van de jaren zeventig uit en is een eerbetoon aan programma's zoals 'Q en Q' en zeker ook 'Bassie & Adriaan'.

Sinds die eerste jaren hebben veel acteurs van 't Speeltoneel hun opwachting in de films gemaakt met als zwaartepunt zelfs een hele boevenbende voor de film 'Jelger en de boevenbende'. Op de credit list staan namen als Dan Segijn, Miranda Meesters, Peter van Oostende, Eva Friebel, Anneke Helder en ga zo maar even door.

Voor Vermeer is het inmiddels de zevende film en hij speelt met Waldo zijn vijfde karakter/personage in de filmserie. Eerder was hij inspecteur De Vries, de museumdirecteur, schurk Hugo en daarnaast kroop hij in de voor hem niet onbekende rol van assistent van de goedheiligman, een functie die hij ook twintig jaar bekleedde tijdens de intochten in Pijnacker. Voor Vermeer geldt deze film wel als een (voorlopig?) hoogtepunt: mogen spelen met Joost Prinsen was echt heel bijzonder. Samen met Aart Staartjes en Wieteke van Dort vormden zij het illustere trio dat kinderprogramma's maakte als 'De Stratenmaker Op Zee Show' en 'J.J. De Bom - v/h De Kindervriend', jeugdseries waarmee Vermeer opgroeide.

Er zijn nog kaarten voor de première beschikbaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant