Afbeelding

Nieuwe AED in AckersWoude

Actueel 1.523 keer gelezen

Pijnacker - Een aantal wandelaars heeft 'm vast al gespot. De AED langs het ecologische wandelpad in AckersWoude.

Een hartstilstand komt vaak onverwacht. Daarom is het belangrijk om altijd een AED in de buurt te hebben. Veel AED's in Nederland hangen in gebouwen. Voor een grote overlevingskans moet een AED snel te plaats kunnen zijn. Daarom stellen de bewoners van de Holenduiflande hun AED ter beschikking voor de buurt.

AED naar buiten voor de buurt
De bewoners waren al in het bezit van een AED. Dankzij een project van de Hartstichting en Fonds 1818 konden de bewoners van de Holenduiflande voordelig een AED-buitenkast aanschaffen. De AED is in de speciale Hartstichting AED-kast buiten geplaatst. Deze is nu 24 uur per dag beschikbaar voor de omgeving en kan zo levens redden in de buurt! Ook is er een financiële bijdrage ontvangen via de wijkmanager van de gemeente Pijnacker-Nootdorp vanuit het wijkbudget voor Pijnacker.

Reanimatie oproepsysteem
De AED wordt aangemeld bij het oproepsysteem HartslagNu voor reanimatie en maakt zo de wijk AckersWoude veilig. Bij een hartstilstand in de omgeving wordt de AED namelijk gebruikt door de burgerhulpverleners in de buurt. Zij krijgen een oproep en zijn vaak als eerste bij het slachtoffer. Doordat zij deze AED snel ter plaatse brengen, heeft het slachtoffer voortaan een grotere overlevingskans.

Te weinig AED's aangemeld
Dit oproepsysteem is landelijk actief en AED's die bij dit oproepsysteem staan aangemeld maken daadwerkelijk het verschil. Op dit moment zijn er nog te weinig AED's aangemeld bij dit systeem. Daar wil de Hartstichting verandering in brengen. De Hartstichting vraagt eigenaren van AED's in heel Nederland daarom om hun AED buiten te hangen en deze aan te melden bij het reanimatie oproepsysteem. AED-eigenaren vervullen zo een belangrijke rol voor de veiligheid van hun buurt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant