Afbeelding

Broertjes halen 1.975 euro op voor zus

Actueel 1.409 keer gelezen

Pijnacker - Onlangs stonden de broers Daniël (10) en Yannick (8) en hun team Rosalie Runners samen met zo'n 750 andere deelnemers aan de start van de New York Mini Marathon in Rotterdam. Om genezing voor hun zus Rosalie (10) met diabetes type 1 mogelijk te maken zamelde het team € 1.975,- in.

De Pijnackerse broertjes hebben afgelopen periode alles op alles gezet om de sponsorloop van het Diabetes Fonds te laten slagen en op die manier aandacht te vragen voor de diabetes, de ziekte die een grote impact heeft op het gezin.

De statiegeldactie in samenwerking met Albert Heijn Keijzershof in leverde een mooi bedrag op. En ook klasgenoten van de Mariaschool droegen hun steentje bij. Bovendien maken de kinderen vlogs over diabetes. In totaal heeft het Diabetes Fonds met de New York Mini Marathon ruim € 180.000,- opgehaald. De Rosalie Runners bedanken iedereen die heeft meegeholpen om de genezing van diabetes op deze manier weer een stap dichterbij te brengen!

Na de 4,2 km met succes te hebben afgelegd, werden de broers bij de finish onthaald door niemand minder dan Lee Towers. Samen met nichtje Bente, tante Femke en buurvrouw Wendy die allemaal 4,2 km liepen met de Rosalie Runners, was het wachten op opa Gerard en oom Maurice die zelfs 10,5 km aflegden voor het team! Rosalie zelf was uiteraard ook aanwezig om luidkeels en voorzien van spandoek voor iedereen te juichen.

In Nederland hebben ruim 1,2 miljoen mensen diabetes en elke dag komen er 169 mensen bij. Met het geld dat is opgehaald kan het Diabetes Fonds wetenschappelijk onderzoek financieren. En Daniël en Yannick? Die trainen rustig door voor de volgende New York Mini Marathon, op 5 oktober 2019!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant