Afbeelding

Home Instead viert driejarig bestaan met muziek

Actueel 445 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - "Welkom, welkom, jongedame, welkom welkom jongeheer", al zingend ontvangt Jeritza Toney de CAREGivers en overige gasten van Home Instead Thuisservice Haaglanden Zuid & Oost in Tout le Monde in Pijnacker, voor een swingende, interactieve en muzikale bijeenkomst, waarmee de organisatie op maandag 1 oktober haar driejarig bestaan vierde.

Dat muziek een heilzame werking heeft is ondertussen bij veel mensen en zorgorganisaties bekend. Muziek ontspant, activeert, roept herinneringen op, helpt bij het verwerken van emoties. Daarom wordt muziek steeds meer ingezet bij cliënten met diverse ziektebeelden zoals dementie, Alzheimer, afasie, Parkinson. De organisatie Miracles of Music stimuleert door middel van informatieve en vooral muzikale voorlichting het gebruik van muziek in de zorg.

Home Instead Thuisservice, sponsor van Miracles of Music, geeft landelijk al haar medewerkers (reeds 1100 met 25 locaties in Nederland) door deze muzikale bijeenkomsten de kans om aan den lijve te ervaren wat muziek kan doen.

Dit gegeven werd door Home Instead Thuisservice Haaglanden Zuid & Oost aangegrepen om een feestelijk muzikale en informatieve middag aan haar medewerkers aan te bieden. Daarnaast waren er mantelzorgers, professionals en klanten uitgenodigd en aanwezig. Spreker en filmregisseur Pim Giel (Happy Motions) en muziektherapeut Natalie Weerheim nemen de gasten mee op een muzikale reis. Er werd gezongen, bewogen, veel gelachen, er was ontroering door aangrijpende filmpjes uit de praktijk, en er werden praktische, gemakkelijk in te zetten tips gegeven. Hiermee kunnen de CAREGivers direct aan de slag om een muzikale noot te brengen in het dagelijks leven van hun cliënten.

Wilt u meer weten over het werk van Home Instead thuiszorg HZO dan kunt u kijken op de site www.homeinstead.nl/hzo of contact opnemen met Elles Goedhart 085 8768794 info.hzo@homeinstead.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant