Je bepaalt zelf de tijd, de behandeling en kunt ook nog een styliste kiezen op dekapperpijnacker.nl.
Je bepaalt zelf de tijd, de behandeling en kunt ook nog een styliste kiezen op dekapperpijnacker.nl.

Feest in de Emmastraat: 25 jaar De Kapper!

Algemeen 1.913 keer gelezen

De Kapper, in de Emmastraat 40 in Pijnacker, viert komende vrijdag zijn 25-jarig jubileum. Eigenaar Rohalt streek in 1994, na zijn kappersopleiding in Maastricht, neer in het destijds nog kleinschalige Pijnacker. Het dorp groeide de afgelopen jaren flink… en De Kapper? Die groeide gewoon mee!

"In de zomer van 1994 ben ik gaan werken bij Els Kouwenhoven. Ik ben er altijd open en eerlijk over geweest dat ik graag een eigen kapperszaak wilde openen. Het dorpse karakter van Pijnacker sprak mij toen al erg aan, want ik kom zelf van de Veluwe. In 1999 heb ik de zaak van Els overgenomen en ben ik aan de slag gegaan als zelfstandig ondernemer."

Op de vraag of het niet lastig was om toentertijd van collega naar baas te transformeren, zegt Rohalt: "Dat is nooit lastig geweest, want ik knip gewoon mee. Natuurlijk is dat wel iets minder geworden, zo'n 25 uur, maar op de werkvloer zijn de taken en verplichtingen gewoon hetzelfde voor iedereen. Dat geldt dus ook voor mij. Ik vind de combinatie van ondernemen en knippen ontzettend leuk. Een perfecte mix!"

Achter de schermen regelt Rohalt alles om zijn salon in goede banen te leiden. "Dat doe ik niet alleen, maar samen met drie bedrijfsleidsters. Een keer per kwartaal bespreken we alles nauwgezet. Wat voor richting gaan we op? En waar willen we naartoe? Dat zijn vragen die op tafel komen. Waar nodig sturen we bij met educatie op bijvoorbeeld het gebied kleurbehandeling of was techniek. Zo blijven we elke keer vernieuwen."

Om helemaal up-to-date te blijven heeft Rohalt twee keer flink verbouwd. "Drie jaar geleden nog. En we hebben natuurlijk het pand van buurman Wolff erbij getrokken. Daarmee hebben we enorm veel ruimte gecreëerd." Het pand aan de Emmastraat is wat dat betreft helemaal klaar voor de toekomst! "We kunnen goed uit de voeten en als het nòg drukker wordt, kunnen we altijd nog extra open. Zo hebben we nu al drie keer per week een avondopening. Ik sluit niet uit dat we in de toekomst misschien nog meer uren opengaan."

"Wij richten ons echt op het kappersvak: wassen, knippen, föhnen en kleuren!"

Ondanks dat De Kapper ontzettend populair is en de term 'groei vaak valt, is Rohalt ook bescheiden. "Behouden wat je hebt is ook belangrijk", stelt hij. Hij voelt zich helemaal thuis in het pand aan de Emmastraat en denkt dan ook niet aan verkassen. "Daarnaast is het toch onwijs gezellig om wat winkeltjes buiten het dorp te hebben, zoals de bakker en Terre des Hommes."

De klanten komen niet alleen uit Pijnacker-Nootdorp, maar uit de hele regio. "Ja, dat maakt mij trots. Mensen komen uit Berkel, Zoetermeer, Delft… Dat is best bijzonder." Hij verklaart het succes mede door zijn team. "Het team staat als een huis. Een goed team, een goede sfeer, dat is de basis. Sommigen werken hier al heel lang, zoals Radna en Annemarie. Radna is woensdag maar liefst 20 jaar in dienst!" Bij De Kapper werken momenteel maar liefst 20 kappers waarvan 11 fulltimers. "En ik heb net weer een fulltimer aangenomen", aldus bezige bij Rohalt.


De Kapper blijft overigens bij zijn leest. "Bij ons tref je geen randzaken zoals sieraden, kleding en uitgebreide visagie. Wij richten ons echt op het kappersvak: wassen, knippen, kleuren en föhnen. Daar willen wij in uitblinken, want een kapsel staat wel op je hoofd! Dat moet gewoon goed zijn. Elke stylist heeft bij ons een eigen expertise. De een is goed in het knippen van een bobline en de ander in opsteken. Al deze talenten worden optimaal ingezet!"

De Kapper werkt op afspraak, zodoende ben je zeker van een plekje. "Mensen mogen gerust binnenlopen voor een afspraak, even bellen of gebruik maken van het online systeem. Dat is echt heel handig, want je plant online gewoon een afspraak in. Je bepaalt zelf de tijd, de behandeling en kunt ook nog een styliste kiezen op dekapperpijnacker.nl." Deze week bestaat De Kapper alweer 25 jaar. "Alle klanten krijgen vrijdag wat lekkers bij de koffie. We maken er een gezellige dag van!"

De Kapper Pijnacker
Emmastraat 40
2641 EG Pijnacker
015 – 369 94 32

Openingstijden
Maandag 13:00 – 17:30 uur
Dinsdag 09:00 – 17:30 uur
Woensdag 09:00 – 20:00 uur
Donderdag 09:00 – 20:00 uur
Vrijdag 09:00 – 20:00 uur
Zaterdag 08:00 – 13:00 uur


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant