Afbeelding

Gemeentebelangen blijft omwonenden steunen in strijd rondom Rabobanklocatie

Actueel 700 keer gelezen

Pijnacker - De lokale politieke partij Gemeentebelangen blikt in haar nieuwsbrief terug op de perikelen rondom de Rabobanklocatie aan het Emmapark.

"Jullie kennen inmiddels de discussie over de Rabobanklocatie in Pijnacker. Nog even in het kort: Het gebouw staat leeg en er zijn plannen om het te verbouwen. Er komen appartementen in. Hoewel de gemeenteraad aanvankelijk in 2016, op ons initiatief, in meerderheid een besluit had genomen dat er niet meer dan twee bouwlagen mochten komen is men hier later om onverklaarbare redenen vanaf gestapt en ging men akkoord met het voorstel van het college voor vier bouwlagen. Opmerkelijk is de ommezwaai van de VVD, die ons voorstel steunde en later voorstander bleek te zijn van vier bouwlagen. De omwonenden zijn hier natuurlijk niet gelukkig mee en verzetten zich hiertegen", legt men uit.

"Gemeentebelangen heeft gevraagd om inzage van de overeenkomst met de projectontwikkelaar om hier bedenkingen tegen in te dienen. Dit voorstel kreeg alleen de steun van Eerlijk Alternatief, Partij voor de Dieren, Progressief PN en Trots zodat er geen meerderheid voor was. Tijdens de raadsvergadering van 27 september heeft Gemeentebelangen als enige partij tegen dit voorstel gestemd. Wel hebben wij een amendement van Eerlijk Alternatief gesteund die niet hoger wilden bouwen dan 14 meter. Dat amendement werd door een meerderheid gesteund. Het plan ligt nu ter inzage voor zienswijzen. De buurtbewoners hebben al aangegeven ook hier niet mee akkoord te gaan en overwegen stappen hiertegen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant