Logo telstar-online.nl
Sven Notenboom temidden van de schoonheidsspecialistes, links Linda en rechts Tamara.
Sven Notenboom temidden van de schoonheidsspecialistes, links Linda en rechts Tamara.

Meubelmakerij en schoonheidssalon: wat is het verschil?

  •   keer gelezen

De jonge enthousiaste Pijnackerse meubelmaker Sven Notenboom is sinds enkele maanden gevestigd op Boezem Oost, het nieuwe deel van Bedrijvenpark De Boezem. De 27-jarige ondernemer die toen hij ging lopen al wist dat hij ooit 'iets voor zichzelf' wilde beginnen, heeft een unit van twee keer negentig vierkante meter gekocht aan de Hankweg, in het tweede bedrijfsverzamelgebouw dat Van der Kooij Vastgoed daar heeft ontwikkeld.

Op de begane grond heeft Sven zijn werkplaats van negentig vierkante meter. Omdat zijn vorige vestiging op Boezem West in december vorig jaar met het totale bedrijfsverzamelgebouw tot de grond toe afbrandde, is Sven in de nieuwe vestiging met allemaal nieuwe apparatuur weer de mooiste dingen aan het maken: kasten, tafels, televisiemeubels, badkamermeubels. Van alles realiseert hij, in nauwe samenspraak met de opdrachtgever.

Intussen hebben ze hem ook in de nieuwe wijk Ackerswoude ontdekt: tafels en televisiemeubels heeft hij gemaakt voor mensen die daar een nieuwbouwwoning hebben betrokken. Door de mond tot mond reclame die in Pijnacker nog welig tiert, verwacht hij snel meer opdrachten vanuit de nabijgelegen nieuwe woonwijk waar iedere maand weer nieuwe woningen worden opgeleverd en sleutels uitgereikt.

Op de verdieping van negentig vierkante meter heeft Sven een showroom waar hij verschillende objecten 'van zijn hand' kan laten zien. Hij vertelt zijn verhaal aan een tafel die hij natuurlijk helemaal zelf heeft vervaardigd. "Kijk zo'n tafel kun je wel op tien verschillende manieren maken. Het hangt er helemaal van af met welke apparatuur je werkt en het uiteindelijke resultaat bespreek en bepaal je samen met de klant", aldus Sven die het vak heeft geleerd op het Hout en Meubilerings College in Rotterdam waar hij een vierjarige opleiding heeft gevolgd maar meer nog bij Joeri Koolhoven, een meubelmaker met wie hij nog steeds nauwe contacten onderhoudt.

"Ik heb bij Joeri stagegelopen en daarna een aantal jaren gewerkt in combinatie met mijn eigen bedrijfje hier in Pijnacker. Dat ging steeds beter lopen zodat het aantal dagen loondienst steeds minder werd. Intussen ben ik helemaal fulltime met mijn eigen bedrijf bezig, maar werk ik nog wel samen met Joeri. We gunnen elkaar werk en klanten", aldus Sven die behalve een showroom ook een kantoor/spreekkamer heeft. Eigenlijk is dat showroom 2: wat daar staat heeft hij ook zelf ontworpen en gemaakt.

Sven Notenboom doet heel veel zelf maar krijgt goede steun van stagiair Boy Aartsen die in het vierde jaar van zijn opleiding zit op dezelfde school waar Sven heeft gezeten. Ook Boy is een echte vakidioot in de goede zijn van het woord. Met dat verschil dat hij zich vooral wil gaan toeleggen op scheepsinterieurbouw. Uiteindelijk verschilt dat vak niet zo veel van dat van meubelmaker: je bent in beide gevallen vanuit hout hele mooie dingen aan het ontwerpen en ambachtelijk fabriceren. Het is een ambacht.

Aan diezelfde mooie eigen tafel in de showroom zitten deze donderdagmiddag ook Tamara de Wit (25) en Linda Tuit (35). Zij hebben het bedrijfje Skincare by opgericht en een deel van de bovenverdieping 'afgehuurd' en ingericht als schoonheidssalon waar huidverbetering wordt gecombineerd met wellnessbeleving.

Tamara is al negen jaar de vriendin en levenspartner van Sven en Linda heeft bij een salon in de regio lange tijd samengewerkt met Tamara. Linda uit Zoetermeer en Tamara uit Bergschenhoek (van oorsprong; ze woont nu met Sven in Keijzershof) hebben met z'n tweeën heel veel bagage qua kennis en vaardigheden.

Ze hebben een grote range aan huid- en schoonheidsbehandelingen in huis. Naast deze behandelingen worden ook pedicure en manicure behandelingen aangeboden eventueel in combinatie met gellak. Linda is daarnaast ook medisch pedicure en gespecialiseerd in bindweefselmassages.

Door het continu trainingen volgen en op zoek gaan naar nieuwe ontwikkelingen in deze branche, zijn Tamara en Linda steeds bezig met vernieuwingen. Tamara geeft ook trainingen voor Kalahari en heeft vorig jaar de International Skincare Therapist Award gewonnen en is als beloning een week lang in Johannesburg geweest voor verdere verdieping in het vak. Op een heel breed terrein zijn Linda en Tamara thuis in alles omtrent schoonheidsbehandeling en huidverbetering. Op de site zie je een overzicht van alle mogelijke behandelingen.

Linda: "We hebben het altijd goed met elkaar kunnen vinden en werken nu onder één dak heel prettig met elkaar samen. We vullen elkaar heel goed aan en we zijn allebei met heel veel passie met ons vak bezig."

Tamara wijst op de zeer ruime openingstijden. De salon is van maandag tot en met zaterdag geopend. Mensen kunnen doordeweeks tot 's avonds half tien terecht. Zeker voor werkende vrouwen én mannen is dat een uitkomst. Verder wijzen ze nog op de mogelijkheid van duobehandelingen. Moeder en dochter, vriendin en vriendin; hoe gezellig en ontspannend is het om samen plaats te nemen in de luxe behandelstoelen van Linda en Tamara van Skincare by.

Het hoofdmerk waar ze mee werken is Kalahari, afkomstig uit Afrika. Het merk is in hoofdzaak gebaseerd op natuurlijke stoffen en producten, in combinatie met de nieuwste technologie. Tamara laat aan de hand van een paar foto's zien dat een paar behandelingen verbluffende resultaten geven qua huidverbetering.

Eigenlijk best grappig dat een meubelmaker en een schoonheidsspecialist allebei vanuit hun eigen passie en ambacht iets moois aan het realiseren zijn.

Meubelmakerij Sven Notenboom
Neem vrijblijvend contact op met Sven en ga eens buurten en praten in zijn nieuwe vestiging aan de: Hankweg 53, 2641 WV, Pijnacker. Telefoon: 06-20960080. Website: www.meubelmakerijnotenboom.nl of bekijk de Facebookpagina.

Skincare by
Voor een groot arsenaal huid- en schoonheidsbehandelingen, ontspannende bodymassage en voor pedicure- en manicurebehandelingen. Tamara de Wit en Linda Tuit hebben grote ervaring, houden hun kennis en vaardigheden up to date en werken vanuit de hoogste kwaliteitseisen en met topproducten van Kalahari. Gevestigd op de verdieping van Meubelmakerij Notenboom: Hankweg 53, 2641, WV Pijnacker. Tamara de Wit, tamara@skincareby.nl; 06 – 8359 1886. Linda Tuit, linda@skincareby.nl;  06 – 4528 8359. Website: www.skincareby.nl. Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 21.30 uur; zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Meer berichten