Op de foto overhandigt Cees van der Ende namens St. Evenementen EHBO Pijnacker de AED buitenkast aan Kasper van Velux Elektrotechniek, die net de kast heeft opgehangen.
Op de foto overhandigt Cees van der Ende namens St. Evenementen EHBO Pijnacker de AED buitenkast aan Kasper van Velux Elektrotechniek, die net de kast heeft opgehangen.

Nu ook Pijnacker Noord 24/7 Hartveilig

Actueel 1.067 keer gelezen

Pijnacker - Sinds vorige week is Pijnacker Noord ook Hartveilig daar er nu een AED 24 uur per dag, 7 dagen per week inzetbaar is. Dit door de plaatsing van een AED in een buitenkast aan de flat op de Troelstralaan te Pijnacker.

Een hartstilstand komt vaak onverwacht. Daarom is het belangrijk om altijd een AED in de buurt te hebben. Veel AED's in Nederland hangen binnen in gebouwen. Voor een grotere overlevingskans, moet een AED snel ter plaatse kunnen zijn.

AED buiten voor de buurt
Dankzij een project van de Hartstichting en Fonds 1818 kon St. Evenementen EHBO Pijnacker voordelig een AED met een buitenkast aanschaffen. De AED is in de speciale Hartstichting-AED-kast aan de Troelstralaan buiten geplaatst. Hij is nu 24 uur per dag beschikbaar voor de omgeving en kan zo levens redden in de buurt. Dankzij de samenwerking met Rond om Wonen, de VVE van de Troelstralaan en Velux Elektrotechniek, die voor de plaatsing heeft zorg gedragen, is plaatsing buiten mogelijk geworden. Dank allen hiervoor.

Reanimatie oproepsysteem
De AED is aangemeld bij het oproepsysteem voor reanimatie en maakt zo de wijk Pijnacker Noord Hartveilig. Bij een hartstilstand in de omgeving wordt een AED namelijk gebruikt door burgerhulpverleners uit de buurt. Zij krijgen een oproep en zijn vaak als eerste bij het slachtoffer. Doordat zij deze AED snel ter plaatse brengen, heeft het slachtoffer voortaan een grotere overlevingskans.

AED's 24/7 inzetbaar
Op de volgende plaatsen hangt een AED buiten in een kast welke opgenomen is in het Reanimatie oproepsysteem:
Buurthuis 't Oude laarsje; Oude Leedeweg 62 A
Rabobank; Ackershof 67 / hoek Kerkweg/Oostlaan
Winkelcentrum Ackershof; Emmastraat 2 tegen AH
Pijnacker Noort Buurt AED; Troelstralaan 1
Oliveo Kantine; Sportlaan 2
Sporthal Het Baken; Het Baken 2
Bewonersvereniging Tolhek; Vrouwenrecht 1
De Soete Suikerbo; Ade 23
Winkelcentrum Keijzershof / AH; Hoefbladplein 4-7
Wijk Ackerswoude; In voorbereiding
Industrieterrein De Boezem; In voorbereiding

Informatie
St. Evenementen EHBO Pijnacker is een groep gediplomeerde Eerste Hulpverleners, waarvan sommige meer dan 20 jaar ervaring hebben als hulpverlener bij veel Pijnackerse evenementen, zoals: Oranjefeesten, Jeugdland, Run-Bike-Run, Wielerrondes, Wijkfeesten, Voetbaltoernooien en nog veel meer. Het team zet zich ook in om overal in de gemeente AED's te kunnen realiseren. Kijk ook op evenementenehbopijnacker.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant