De ouders van Hanneke van de Gevel waren er voor uit Den Bosch komen 'afzakken'.
De ouders van Hanneke van de Gevel waren er voor uit Den Bosch komen 'afzakken'.

Onderscheiding voor Hanneke van de Gevel

Actueel 2.273 keer gelezen

Burgemeester Francisca Ravestein van Pijnacker-Nootdorp heeft donderdag 28 juni een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Hanneke van de Gevel die is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Johanna Catharina Odilia van de Gevel uit Pijnacker was van maart 2006 tot en met 24 april 2018 onafgebroken lid geweest van de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp. Zij is in 2006 voor de PvdA in de gemeenteraad gekomen en heeft in 2009 de partij Eerlijk Alternatief (EA) opgericht.

In 2010 kwam ze in de raad met één zetel. In 2014 werden dat er drie en bij de recente verkiezingen van maart 2018 werd Eerlijk Alternatief met vijf zetels zelfs de tweede grootste partij, net achter de VVD.

Na 12 jaar raadslid te zijn geweest is mevrouw Van de Gevel op 24 april 2018 benoemd tot wethouder in het college van Pijnacker-Nootdorp. Voor de periode van twaalf jaar dat zij raadslid is geweest, ontving zij de onderscheiding.

De burgemeester prees de grote inzet en betrokkenheid en de focus op het dorp van Hanneke van de Gevel. Ze noemde ook de diverse vrijwilligersactiviteiten die ze voor en tijdens het raadslidmaatschap  uitvoerde, onder meer voor de Bewonersvereniging Klapwijk, Skateland en de 12 inch race.

De grote passie van Hanneke van de Gevel is de zorg. In die sector werkt ze al haar leven lang en ook bij het raadswerk was de zorg een rode draad. Niet verwonderlijk is het dan ook dat ze in het nieuwe college de wethouder zorgzaken is geworden.

De ouders van Hanneke en ook andere belangstellenden moest lang wachten omdat de gewone raadsvergadering behoorlijk wat langer duurde dan gepland vanwege een moeizame discussie over wel of niet 10.000 euro voor de breedtesport.

Overigens begon de vergadering met een stijlvolle herdenking van raadslid Bartjan Kerklaan van Gemeentebelangen en voormalig raadslid Wim van Leeuwen die twaalf jaar in de raad zat voor het CDA

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant