Afbeelding

Zaterdag mini-beurs over lipoedeem

Actueel 2.932 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Huid- en oedeemtherapie Kempers organiseert komende zaterdag 26 mei tussen 13.00 en 15.30 uur een mini-beurs over het fenomeen lipoedeem. Dat gebeurt in het Medisch Trainings Centrum (MTC) De Viergang aan de Noordweg in Pijnacker. De ingang is naast zwembad De Viergang.

Iedereen is welkom bij dit lipoedeem event waarbij veel informatie wordt uitgewisseld. Er zijn ook verschillende informatiestands van deskundigen, die vanuit hun eigen invalshoek met het fenomeen lipoedeem bezig zijn. Hélène Kempers en haar medewerksters gaan in de op de verschillende mogelijkheden om lipoedeem 'te lijf te gaan'. Dat kan met betere voeding, met compressie, met bindweefselmassage maar ook door meer en beter te bewegen. Er zijn demonstraties met de nieuwe LPG alliance apparatuur en er is een diëtiste aanwezig om wat te vertellen over aangepaste voeding voor lipoedeem.

Wat is het eigenlijk? Lipoedeem is een aandoening waarbij het vetweefsel niet gelijkmatig over het lichaam verdeeld is. Op de heupen, dijen, (onder)benen, binnenkant van de knieën of de armen kan plaatselijke symmetrische vetophoping ontstaan. De handen of voeten blijven vrij van de vetophoping! Ook kunnen de plaatsen waar de vetophoping zit, pijnlijk zijn. Het verliezen van gewicht zal lipoedeem bijna niet beïnvloeden. Het is een chronische aandoening. Het onderhuidse vetweefsel kan de lymfvaatjes in de onderhuid  gaan dichtdrukken, waardoor er dus lipo-lymfoedeem kan ontstaan.

Hoe lipoedeem ontstaat is nog niet  bekend. Het wordt in ieder geval niet veroorzaakt door overmatig eten! Hormonale en erfelijke factoren spelen een belangrijke rol. Lipoedeem komt tot uiting bij grote hormonale wisselingen zoals de puberteit, een zwangerschap of tijdens de overgang. Praktijk Kempers is aangesloten bij  het Netwerk voor Lymf- en Lipoedeem. Vanuit NL-net wordt er waardevolle informatie gedeeld, lotgenoten contact gestimuleerd en  beweegcursussen georganiseerd. Deelname aan dit event is gratis. Hélène Kempers wil het zo laagdrempelig houden en daarom kan iedereen gewoon komen binnenlopen.

emmapark12.nl
huidtherapie@emmapark12.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant