Afbeelding

D66 On Tour met bus en bakfiets

Algemeen 1.211 keer gelezen

Op de laatste zaterdag voor de verkiezingen heeft de D66-fractie op het Raadhuisplein in Pijnacker de D66-Campagnebus ingezet voor haar campagne. In de bus zaten een aantal prominenten van D66, waaronder Steven van Weyenberg, Tweede Kamerlid D66, de D66-fractie van de Provinciale Staten en vele enthousiaste liberale jongeren die de campagnetour hebben georganiseerd.

Samen met de lokale D66 kandidaten en wethouder Jaap van Staalduine hebben zij in het centrum van Pijnacker geflyerd. Ondanks de kou werden hier de nodige gesprekjes aangeknoopt en werd er met kiezers gesproken over hoe D66 moet zorgen voor prettig wonen en goede zorg. Waar de D66-bus verder ging naar Lansingerland, ging het campagneteam van D66 Pijnacker-Nootdorp met de fiets (de kenmerkende D66 bakfiets voorop) naar Keijzershof, om daar in het winkelcentrum het publiek uitleg te geven over wat D66 wil bereiken samen met de inwoners uit Pijnacker-Nootdorp. Via Oude Leede werd de tocht vervolgd naar Delfgauw, waar ook in het winkelcentrum Emerald werd geflyerd. Uiteindelijk werd de dag afgesloten in Pijnacker en Nootdorp, waarmee D66 weer in alle kernen van de gemeente was te zien in hun sneeuwwitte jassen.

Voor de campagnetour door Nederland koos D66 om de meest energiezuinige bus te huren. Daarbij wordt de CO2 die de bus produceert gecompenseerd door het planten van bomen, die de CO2 voor hun groei opnemen. Hiermee liet D66 ook in de praktijk zien dat ze een groene, energiebewuste partij is en dit niet alleen roept in verkiezingsfolders. Dat is ook de reden waarom de partij er voor heeft gekozen alleen flyers uit te delen en de kiezers die meer willen weten over haar standpunten en ideeën te wijzen op het verkiezingsprogramma op de website www.d66nu.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant