Peter Hennevanger biedt D66 nestor Ted Jas het eerste verkiezingsprogramma aan (foto: E. Mulder)
Peter Hennevanger biedt D66 nestor Ted Jas het eerste verkiezingsprogramma aan (foto: E. Mulder)

D66 Pijnacker-Nootdorp presenteert haar verkiezingsprogramma

Actueel 1.455 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Afgelopen zaterdag 27 januari presenteerde D66 Pijnacker-Nootdorp haar verkiezingsprogramma in De Drie Heeren in Pijnacker. Peter Hennevanger, voor de derde keer lijsttrekker, arriveerde met de nieuwe D66 bakfiets, die geen twijfel laat over de speerpunten van D66 voor de komende periode: goed wonen, goede zorg, goed onderwijs.

Uiteraard zijn ook duurzaamheid, een goed ondernemersklimaat en aandacht voor sport, cultuur en vrijwilligers belangrijke thema's in het verkiezingsprogramma van de lokale sociaal-liberalen. Hennevanger ging daarnaast in op een aantal concrete zaken die nu en in de komende periode de gemoederen in de gemeente bezig houden:

•    De VMBO-school in Nootdorp is er niet gekomen, maar onderwijspartij D66 blijft zich inzetten voor de vestiging van een VMBO-school op een geschikte locatie binnen de gemeentegrenzen.
•    D66 zet zich in voor goede zorg op maat voor iedereen, eigen regie, PGB als eigen keuze en 1 gezin 1 hulpverlener.
•    D66 pleit voor volwaardige welzijnscentra in alle kernen van de gemeente en blijft zich hiervoor inzetten.
•    D66 is voor veilige en voldoende betaalbare woningen voor iedereen.
•    D66 wil de winkelcentra versterken en waar mogelijk detailhandel buiten de centra omvormen tot woonruimtes.
•    Tuindershof wordt de eerste aardgasvrije woonwijk in onze gemeente. Als het aan D66 ligt worden er alleen nog maar energieneutrale woningen gebouwd in de gemeente. 
•    D66 is voor behoud van het groene buitengebied en zoveel mogelijk groen in de wijken.

"Voor de komende raadsperiode mag de kiezer van D66 ook weer een stevige inhoudelijke inbreng verwachten, altijd constructief en met een kritische blik waar nodig", zo besloot Hennevanger zijn inleiding. Geïnteresseerden kunnen het verkiezingsprogramma lezen of beluisteren via www.d66nu.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant