Afbeelding

Debby Hooijmans: vitaliteitscoach en yogadocent

Algemeen 2.705 keer gelezen

Debby Hooijmans is in 2013 gestart met haar bedrijfje 'Vrij in je lichaam'. Van daaruit is ze actief als vitaliteitschoach en yogadocente.

In de krant van vorige week vertelde Debby dat yoga een goed middel is om als het ware de rust in je eigen lichaam en geest terug te vinden. Door even stil te worden en met bepaalde houdingen en oefeningen jezelf als het ware opnieuw terug te vinden. Bij Debby duurt een les anderhalf uur. De lessen bestaat uit meerdere onderdelen: meditatie, positieve intentie, kriya, ademhalingstechnieken, warming up, yogahoudingen, visualisatie en ontspanning.

Debby: "Met een positieve intentie de les in gaan zorgt ervoor dat je bewust stilstaat bij wat je meer dan voorheen wilt integreren in je leven op het gebied van positieve gevoelens en gedragingen. Hierbij geef ik als docente voorbeelden, met de bedoeling dat de leerling die intentie kiest die op dat moment bij hem of haar past."

Debby werkt met zogenoemde kriya's. Dat zijn speciale ademhalingstechnieken die ervoor zorgen dat je de stilte in jezelf gaat ervaren. "Naast kriya's zijn er nog tal van andere ademhalingstechnieken die ervoor zorgen dat de cellen in je lichaam worden voorzien van voldoende zuurstof. Alles komt beter in balans met als gevolg: rust, vermindering van stress, kalmte van de psyche, verbetering van het immuunsysteem, verjonging van de huid en verhoging van je energie. Gevarieerde yogahoudingen verbeteren je anatomie: je lichaamshouding, zenuwstelstel, spijsvertering, hormoonstelsel, uithoudingsvermogen, soepelheid van het skelet en de lenigheid en kracht van de spieren."

Na de inspanning is het tijd voor heerlijke ontspanning door een geleide  meditatie en klanken. "Hierdoor kom je in een diepe ontspanning waardoor je cellen regenereren. Als de les is afgelopen is er gelegenheid voor een kop thee zodat je heerlijk ontspannen en gegrond naar huis kunt gaan."

Wil je tijd voor jezelf maken? Even uit de drukte stappen en aandacht geven aan je lichaam en geest voor een goede gezondheid? Inspannen om vervolgens in een diepe ontspanning te komen? Dan is yoga wellicht wat voor jou. Lijkt het je leuk om mee te doen, alleen, met vrienden of vriendinnen. Meld je dan aan door een email te sturen naar info@vrijinjelichaam.nl of bel mij op nummer 06 – 2411 2039.

www.vrijinjelichaam.nl
Instagram: vrijinjelichaam
Facebook: Vrijinjelichaam

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant