Afbeelding

De Lanoy stemde tegen: "Plan Blonk was en is volstrekt onrealistisch"

Actueel 3.060 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Edward de Lanoy van het CDA in Pijnacker-Nootdorp was op woensdag 15 november de vertegenwoordiger van Pijnacker-Nootdorp in de bewuste vergadering van de adviescommissie Vervoersautoriteit van de MRDH. Jan Pieter Blonk van Leefbaar 3B had geen goed woord over het stemgedrag van zijn collega. 

De Lanoy wil graag reageren: "Omdat er toezeggingen kwamen (overleg met andere vervoerders ter voorkoming van incidenten en agendering in de bestuurscommissie Vervoersautoriteit voor de zomerdienstregeling 2018) én omdat er geen financiële dekking in zijn voorstel zat en geen zicht was op andere consequenties, heb ik, conform het ambtelijk advies en het vooroverleg met mijn collega-raadsleden, tegen het voorstel van Blonk gestemd."

"De adviescommissie geeft adviezen, de bestuurscommissie bestuurt. Het advies 'stop met de zomerdienstregeling' wordt dus meegenomen naar de bestuurscommissie en daar wordt besloten of en hoe daar al meteen voor 2018 aan tegemoet gekomen kan worden. Voor de jaren daarna wordt er jaarlijks apart over de dienstregelingen besloten in de vervoersplannen. Deze komen ieder jaar in de gemeenteraden. Kortom: het signaal van de overvolle metro's in de zomer op de Elijn is luid en duidelijk overgekomen en er wordt wat meegedaan. De belangen van Pijnacker-Nootdorp zijn daarmee dus gediend. Dat Blonk ter plekke een besluit wilde forceren zonder afdoende (financiële) onderbouwing, in een commissie die adviseert en niet besluit, was en is volstrekt onrealistisch."

Jan Pieter Blonk windt zich terecht op over de enorme drukte op de E-lijn tijdens de zomervakantie. De RET rijdt een zogenoemde zomerdienstregeling van maar liefst zeven weken. Blonk wil dit terugdringen naar vier weken. Hij kreeg 21 tegenstemmen. Hij is daar ziedend over, zo vertelde hij gisteren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant