Afbeelding

Korfballers uit Pijnacker veroveren landstitel

Sport 2.271 keer gelezen

Pijnacker - Twee korfballers uit Pijnacker Annick Post ( B1) en Angelo van der Hout (A1) van Fortuna hebben de nationale titel op het veld veroverd. In de finale in Bennekom werd door de ploeg waar Annick Post deel van uit maakt ZKV met 19-14 aan de kant gezet. Bij de finale van de A junioren, waar Angelo van der Hout in speelt werd Nieuwerkerk A1 met 22-20 verslagen.

Beide korfballers hebben de jeugdopleiding bij Ckv Avanti doorlopen en zijn gescout door Fortuna waar zij nu in de hoogste junioren teams uit komen. Annick Post was voor haar team deze dag erg belangrijk met maar liefst 4 veld goals, zorgde zij mede dat de titel werd behaald.

Voor Angelo van der Hout was dit met zijn ploeg de 3e finale in 2 seizoenen. Alleen dat al is een ongekend knappe prestatie. Op het veld is Fortuna A1 ongeslagen, ze spelen de laatste weken goed en vol energie. De ploeg werkt voor elkaar, is collectief sterk en over veel schijven gevaarlijk en dat merk je in de resultaten. Fortuna A1, dat kansloos de zaalfinale verloor van PKC A1, had vorige week zaterdag in de kruisfinale voor een verrassing gezorgd door het dit seizoen ongeslagen PKC (zaalkampioen) uit de finale te houden. In deze wedstrijd was het Angelo die sterkhouder Mark Klop aan banden legden.

Ook tegen Nieuwerkerk moest hij scherpschutter Niels Stuurstraat bewaken, door zijn sterke rebound werk en 3 veldgoals  zou driemaal finales scheepsrecht worden. Na twee verloren zaalfinales in twee jaar, lukte het afgelopen zaterdag wél in de veldfinale tegen Nieuwerkerk. De twee Pijnackenaren mogen zich  kronen als Nederlands kampioen op het veld.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant