Blue White Legioen zichtbaar en hoorbaar aanwezig in Dordrecht.

Avanti wint en gaat naar de play-offs

Sport 713 keer gelezen

Dordrecht - Korfbalvereniging Avanti schrijft op zaterdag 4 maart clubhistorie. In een kolkende Delta-sporthal brengt Avanti de zo vurig gewenste plek in de kruisfinales van de hoofdklasse. Na een 13-15 voorsprong bij de rust is Avanti in de tweede helft geen moment echt in gevaar geweest en werd de wedstrijd met 22-25 gewonnen. Avanti eindigde hierdoor op de tweede plaats welke recht geeft op een plek in de play-off competitie voor promotie naar de Korfballeague.

Aan alles was te zien dat Avanti er een bijzondere avond van wilde maken. Indrukwekkend was het uitzwaaien door het supporterslegioen op de brug bij de Sportlaan van de Avanti-selectie bij haar vertrek naar Dordrecht. En ook het grote aantal supporters dat naar Dordrecht was gekomen om de ploeg te steunen maakte dat Avanti eigenlijk niet kon verliezen.

En dat gebeurde ook niet. Avanti speelde met heel veel passie en inzet de duels. Gevoegd bij het aanwezige individuele klassenverschil maakte dat de ploeg uit Pijnacker de bovenliggende partij was. Avanti sloeg na de rust een beslissend gaatje van vier doelpunten naar 14-18 en gaf de voorsprong niet meer uit handen. De wedstrijd eindigde in een 22-25 overwinning en het resultaat was een geweldig feestje met het legioen op de vloer van de Delta-sporthal.

Avanti reist zaterdag 11 maart naar Groningen om daar de strijd aan te binden met de kampioen van de Hoofdklasse A: Nic/Alfacollege in een "best of three"-serie. Zaterdag 18 maart komen de Groningers naar Pijnacker. Een eventuele beslissende derde wedstrijd wordt op dinsdagavond 21 maart verspeeld in Groningen.

Doelpunten: Jordi van Zuidam (9), Rick van den Blink (5), Manon Ballings (2), Sophie Donkervoort (2), Nikki Klijn (2), Thomas Reijgersberg (2), Sijmen van den Bergh, Stefan Hogervorst en Nikki van Trigt.