Xandra ten Hacken in de aanval tegen Westlandia (foto Mieke van Veen)

Dubbele zege voor handbalselecties

Sport 446 keer gelezen

Pijnacker- Zaterdagavond 28 januari speelde zowel Dames 1 als Heren 1 een belangrijke wedstrijd in hun strijd om het lijfsbehoud in de tweede divisie. Het team van coach André de Waal speelde de streekderby tegen het altijd lastige Westlandia uit Naaldwijk waarvan het eerder dik verloren had.

Beide teams lieten zich van hun goede kant zien en de volle tribune genoot. Westlandia leidde het eerste stuk, maar na 5-7 trok Oliveo het spel meer en meer naar zich toe. Vooral het onnavolgbare spel van Verena ten Hacken zette Oliveo op het goede spoor. Via 8-8 bereikte Oliveo de rust met de minieme voorsprong van 14-13.

De tweede helft ging de wedstrijd ook gelijk op. Pas nadat Oliveo over was gegaan op een 4:2-aanval kreeg het meer grip op de stugge verdediging. De laatste vijf minuten zette De Waal junior Lara Klompé in het veld met de opdracht de gevaarlijkste schutter persoonlijke bewaking te geven. Tot die tijd was Lara alleen nog maar in het veld gekomen om de strafworpen te nemen en dat had al vijf treffers opgeleverd. In de slotseconden bij de stand van 29-29 scoorde Lara de winnende treffer. De onverwachte winst van 30-29 zorgde voor een geweldige ontlading. Met deze begeerde twee punten kruipt de debutant dichter naar een veilige positie toe. Lara Klompé en Shanna Némethy waren beiden met zes treffers het meest succesvol. De Waal complimenteerde het hele team na afloop voor de getoonde inzet.

Winst voor handbalheren
Het team van coach Edwin Hofland speelde daarna tegen Swift Helmond waarvan het de uitwedstrijd fors verloren had. De eerste helft vielen er voldoende treffers in de aanval, maar de verdediging stond niet altijd scherp. Na de riante voorsprong van 18-10 zakte Oliveo terug naar 23-20.

Na de rust speelde Oliveo met meer overtuiging. Geconcentreerd vergrootte het eerst de voorsprong, maar zakte toch weer terug. In de slotfase lukte het meer afstand te nemen en met de stand van 42-36 bleven de punten in het handbalnest. Emiel van de Coevering was het meest trefzeker met veertien punten onder andere een strak in de kruising en Dennis van Bemmelen volgde met dertien.