Josse reist het hele land door.
Josse reist het hele land door.

Josse de Voogd breekt hart gemeente met uitspraak: Pijnacker-Nootdorp is echt lelijk

Actueel 3.885 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Electoraal geograaf Josse de Voogd bezocht bijna alle Nederlandse gemeenten. Pijnacker-Nootdorp vindt hij vreselijk lelijk, zo vertelde hij op Radio 538.

Ook buurgemeente Lansingerland vond hij helemaal niks: "Echt lelijke gemeentes vond ik Heerhugowaard, Pijnacker, Nootdorp en Lansingerland. Eigenlijk alles met veel akkerbouw en kassen."

Reactie gemeente
"Dat konden wij toch niet over onze kant laten gaan. We zijn juist zo trots op onze groene gemeente", zo laat een woordvoerder van de gemeente Pijnacker-Nootdorp weten. "Josse, je breekt ons hart", zo schrijven ze aan de reislustige geograaf. Josse antwoordde dat het voor een gebied zo dichtbij de stad zeker kwaliteit heeft. "Gezegend is het land waar Haarlemmermeer of Nootdorp de lelijkste plek is", voegde hij eraan toe.

"Waar vind je nog zoveel ruimte en groen, centraal gelegen, met alle voorzieningen van de stad binnen handbereik? En wat te denken van al die mooie recreatiegebieden! Talloze fiets- en wandelroutes brengen je naar de mooiste plekjes. Gelukkig beseft ook Josse dat je vanuit de trein misschien niet alles goed op waarde kunt schatten", aldus de gemeente, die juist haar stinkende best doet om Pijnacker-Nootdorp als een landelijke, groene gemeente op de kaart te zetten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant