Alle genomineerden bij elkaar. Shanna Némethy, cirkelspeelster van Ds1, staat met de wisselbokaal in het midden. Links staat André de Waal, trotse coach van Dames 1. (foto Mieke van Veen)

Handbaldames Team van het Jaar

Sport 949 keer gelezen

Pijnacker- Dames 1 van Oliveo Handbal heeft zaterdag 7 januari de eerste stap gezet in de strijd om het behoud van een plaats in de tweede divisie. In een druk bezochte thuishal Het Nest speelde het een prima wedstrijd tegen Velo uit Wateringen.

Na een, van beide kanten, aarzelend begin nam Oliveo het initiatief, maar in de slotfase van de eerste helft bracht Velo het verschil van vier punten terug tot twee; het was 13-11 bij rust. In de tweede helft was Oliveo de eerste twintig minuten oppermachtig met een uitstekend keepende Elmira Smits. Typerend voor de goede samenwerking was het verdedigende werk van Xandra ten Hacken, waardoor Lilian Keijzer zich alleen hoefde te richten op haar aanvallende kwaliteiten. Oliveo bouwde een comfortabele voorsprong op van 24-13. Hierna haperde de Oliveomotor. Na 28-17 kreeg Oliveo de laatste vijf minuten zes doelpunten tegen. Zo eindigde de wedstrijd enigszins teleurstellend, maar de overwinning van 28-23 was toch dik verdiend. Lilian Keijzer, Sabrina van Kester en Shanna Némethy waren het best op schot.

HS1 speelt gelijk
Heren 1 nam het op tegen DWS uit Schiedam, de nummer vier in de tweede divisie. De wedstrijd startte chaotisch en dreigde een ren-je-rot-pot te worden. De eerste twintig minuten ging het gelijk op, maar na 12-10 liep DWS uit naar 13-19.

Het team van coach Edwin Hofland kwam na rust goed de kleedkamer uit, het vocht zich terug en halverwege de tweede helft was Oliveo op gelijke hoogt met 22-22. De eindfase was bijzonder spannend en met de eindstand van 30-30 had Oliveo een belangrijk punt op zak. Dennis van Bemmelen was het best op schot met twaalf doelpunten, gevolgd door Chiel Rotscheid met vijf. Keeper Cas van der Harst keerde menig strafworp.

Team van het Jaar
Tijdens de nieuwjaarsreceptie op zondagmiddag 8 januari blikte voorzitter a.i. Piet van Adrichem terug op een mooi handbaljaar. Hij prees het werk van de vele vrijwilligers en ziet met een bijna voltallig bestuur de toekomst positief tegemoet. Bestuurslid Leroy Nijhoff sprak zijn waardering uit voor het scheidsrechterskoppel Gerben Renes en Ilja van Driel dat op landelijk niveau fluit en voor de organisatoren van het eerste Klaverblad Verzekeringen Toernooi en het Eindeseizoensfeest. Hierna roemde hij de teams die genomineerd waren voor de wisselbokaal. De E5 werd in het zonnetje gezet, omdat dit in september gestarte team  al goede prestaties neerzet.

Het team heeft zeer betrokken ouders, topcoaches en beleeft veel spelplezier. Dames 1 is in twee jaar tijd vanuit de eerste klasse via de hoofdklasse doorgestoomd naar de tweede divisie onder de bezielende leiding van André de Waal. In april had DS1 bovendien de Jan Alma Cup in de wacht gesleept. De E1 was het derde genomineerde team, omdat het bestaat uit doorzetters die herfstkampioen werden en nu voor het zaalkampioenschap gaan. Dames 1 is uiteindelijk verkozen tot Team van het Jaar voor de neergezette topprestaties. Hierna opende bestuurslid Hans Grüne het rijkelijk gevulde buffet.

Bekerwedstrijd
Donderdag speelt DS1 de derde ronde in de landelijke beker tegen Dongen. De wedstrijd begint om 20.00 uur in Het Nest en de entree is € 2,00.