Afbeelding

Gemeentebelangen houdt vinger aan de pols over voortgang onderzoek nachtmetro

Actueel 719 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Namens de fractie van Gemeentebelangen Pijnacker-Nootdorp heeft raadslid Richard van Oevelen begin deze week het college van burgemeester en wethouders vragen gesteld over de voortgang van het onderzoek naar de haalbaarheid van de nachtmetro.

Nadat onder andere Van Oevelen eind april 2016 hiervoor had gepleit, is het onderzoek na de zomer van 2016 door de Metropoolregio Rotterdam Den Haag van start gegaan. Afgelopen week werd door regionale media bericht dat het onderzoek in de afrondende fase zit en de wethouders van de samenwerkende gemeenten binnenkort hierover zullen gaan praten. 

Groot succes van nachtmetro tijdens oud en nieuw
Directe aanleiding voor het nieuws van vorige week over de nachtmetro was het grote succes van de nachtmetro die tijdens oud en nieuw in Rotterdam op de metrolijnen C en E heeft gereden. Dit op initiatief van de gemeente Rotterdam, die ook de kosten van dit experiment grotendeels voor haar rekening heeft genomen. Voorlopige tellingen geven aan dat 17.500 mensen tijdens oud en nieuw met deze nachtmetro hebben gereisd, terwijl verwacht werd dat 10.000 mensen dit zouden doen. Mede daardoor trok het tiende Nationaal Vuurwerk bij de Erasmusbrug in Rotterdam een nieuw record van zo'n 60.000 bezoekers. Of het succes van de nachtmetro op deze avond bij het onderzoek wordt betrokken, is echter nog onduidelijk.

Meer duidelijkheid
"Natuurlijk is Gemeentebelangen erg blij met het bericht dat het onderzoek naar de nachtmetro bijna zou zijn afgerond, maar de gemeenteraad is hier niet van op de hoogte gebracht. We horen dan ook graag van het college of deze berichtgeving juist is, wanneer de wethouders over het onderzoek gaan praten en welk standpunt er dan door het college van Pijnacker-Nootdorp zal worden ingenomen.", aldus Van Oevelen. Ook heeft het raadslid de vraag gesteld of het grote succes van de nachtmetro tijdens oud en nieuw in Rotterdam bij het onderzoek wordt betrokken. "Kortom, we willen graag meer duidelijkheid!"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant