Foto: Martijn Mastenbroek
Foto: Martijn Mastenbroek

Burgemeester over inbraken: "Vreselijk als dit je overkomt"

Actueel 1.531 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Het is ook burgemeester Francisca Ravestein van Pijnacker-Nootdorp niet ontgaan dat er de afgelopen dagen veel wordt ingebroken in haar gemeente.

"Het is natuurlijk vreselijk als dit je overkomt, als vreemde mensen aan je spullen hebben gezeten en dierbare bezittingen van je zijn afgenomen", zo zegt ze vandaag tegenover Telstar Online.

Woninginbraken zijn een belangrijk aandachtspunt in het wekelijks overleg tussen politie en burgemeester. De politie doet er alles aan om de daders op te sporen en nieuwe inbraken te voorkomen door extra surveilleren, intensief samenwerken met de WhatsApp buurtpreventiegroepen en buurtonderzoeken. Daarnaast hebben politie en gemeente het Donkere Dagen Offensief ingezet; hierbij worden allerlei tips gegeven om zelf ook een inbraak te voorkomen.

"Gelukkig worden door inzet van de politie én met behulp van oplettende inwoners van onze gemeente regelmatig inbrekers gepakt", aldus Francisca Ravestein. Daarom, als u iets verdachts ziet, waarschuw de politie, bel 112!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant