Foto: Jonathan de Bruin
Foto: Jonathan de Bruin

Topadvocaat Peter Plasman: verkeersregelaar 12 inch-race sprong volgens getuige zelf op auto

Actueel 2.785 keer gelezen

Pijnacker - Een 33-jarige automobilist uit Pijnacker heeft topadvocaat Peter Plasman in de arm genomen. Dat bleek maandag in de rechtbank van Den Haag.

Een 52-jarige verkeersregelaar gaf tijdens de 12 inch-race een stopteken aan de automobilist. Hij reed echter door, waarna de verkeersregelaar op de motorkap belandde en hard op de grond terecht kwam. De 33-jarige bestuurder reed in eerste instantie door, maar meldde zich later op het bureau waar hij destijds direct werd aangehouden.

De verkeersregelaar brak allebei zijn enkels, zijn kuit- en scheenbeen en is nog steeds aan het revalideren. De bestuurder van de auto wordt verdacht van poging tot zware mishandeling.

Zaak opgeschort
Plasman zegt dat er getuigen zijn die verklaren dat de verkeersregelaar heeft geroepen dat hij op de auto zou gaan staan als de man niet zou stoppen. Even later sprong hij daadwerkelijk op de motorkap en probeerde hij de voorruit eruit te trappen. Daarnaast zou de automobilist slechts 5 kilometer per uur hebben gereden. De rechtbank heeft de zaak daarom opgeschort en komt volgend jaar 24 februari opnieuw bij elkaar in de rechtszaal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant