Hanneke van de Gevel: Het kan nog!
Hanneke van de Gevel: Het kan nog!
DOSSIER LIDL

Zo redt raad de lokale middenstand!

Actueel 238 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Ondernemend Pijnacker houdt zijn adem in. Donderdag komt de gemeenteraad bijeen om over de komst van Lidl aan de Korteweg te praten.

Een supermarkt buiten de dorpskern betekent een grote klap voor de lokale middenstand. Toch is er een oplossing aangedragen. Hanneke van de Gevel van Eerlijk Alternatief (EA) zegt dat het wel degelijk mogelijk is om nog een stokje te steken voor het plan en zo de lokale middenstand te redden.

"Het enige wat technisch kan is dat er eerst een meerderheid tegen het besluit stemt om bestemmingswijziging toe te staan. En dan een motie inbrengen om de huidige detailhandelbestemming te wijzigen in wonen/welzijn, ook daar moet dan natuurlijk een meerderheid voor stemmen. En dan heb je het voor elkaar. Het kan nog!", zegt de politica.

De grote vraag is of de lokale politiek kiest voor deze strohalm en handreiking naar de voltallige lokale middenstand, of dat ze gaan voor een commercieel bedrijf uit Duitsland. Telstar Online blijft de kwestie op de voet volgen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant