Foto: Martijn Mastenbroek
Foto: Martijn Mastenbroek
VIDEO

Omwonenden verrast: sloop Welkoop begonnen

Actueel 4.526 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - In alle vroegte werden omwonenden van de Korteweg in Pijnacker maandagmorgen opgeschrikt door bouwverkeer en het plaatsen van hekwerken rondom het oude pand van Welkoop.

Op de zijkant van de bestelbusjes is te lezen dat het gaat om een sloop- en saneringsbedrijf. Het terrein is rondom afgezet met linten en de eerste voorbereidingen worden getroffen voor het saneren van asbest. Omwonenden zijn op zijn zachts gezegd verrast: "Wij hebben helemaal geen bericht gekregen dat het vandaag zou gaan beginnen", zo zegt een bewoner die pal achter de beoogde bouwlocatie woont. "Wij hebben ook niets gehoord", zegt een andere bewoner verbolgen.

De Lidl mag formeel gezien op het oude bouwvlak een nieuw pand bouwen, maar als er wordt geschoven met het bouwvlak, is dit in strijd met de nieuwe verordening van de Provincie, zo meldde een woordvoerder van de gedeputeerde onlangs klip en klaar aan Telstar Online. Ook strookt de komst van een supermarkt buiten de winkelkern niet met de visie van de Provincie.

Woedend
Ondernemers uit Pijnacker-Nootdorp zijn woedend dat de gemeente Pijnacker-Nootdorp toestaat dat er een supermarkt buiten het winkelhart wordt geplaatst. In maar liefst vier open brieven heeft bijkans heel ondernemend Pijnacker-Nootdorp zijn afschuw uitgesproken tegen de plannen, omdat men verwacht dat het centrum een economische dreun zal krijgen, wanneer veel mensen boodschappen gaan doen buiten het centrum.

Niet thuis
Niet op de laatste plaats vrezen omwonenden verkeersoverlast. "Ik heb een officiële inspraakreactie gegeven, maar dat is allemaal simpeltjes afgedaan. Geen greintje begrip. Op deze manier houden inwoners vanzelf op met inspreken", zo zegt een buurtbewoner. "Er komt geen enkele overlast, zo zeiden ze, maar als het straks allemaal minder positief uitpakt geven ze niet thuis", zo zegt hij.

Verantwoordelijk D66-wethouder Jaap van Staalduine liet eerder weten dat hij niet anders kan dan een vergunning afgeven, omdat het bestemmingplan de komst van detailhandel nu eenmaal mogelijk maakt op deze locatie.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant