Afbeelding
KLIKO-GATE

Na Emerald is Klapwijk aan de beurt

Actueel 2.808 keer gelezen

Pijnacker - Na twee bijeenkomsten in het kerkelijk centrum in Delfgauw, is vanavond Klapwijk aan de beurt. Centraal staat de invoering van omgekeerd afval inzamelen.

De afgelopen weken is in Delfgauw er veel commotie ontstaan over deze manier van inzamelen. "Maar daar is de situatie anders dan in Klapwijk", zegt een woordvoerder van de Bewonersvereniging Klapwijk. "Men kent in Delfgauw geen minicontainers, maar uitsluitend ondergrondse afvalcontainers. De bewoners krijgen nu dus in een keer drie bakken in voor- of achtertuin. Hier waren veel protesten tegen."

Klapwijk
Uitgangspunt is dat door bewoners van Klapwijk gescheiden afval aan de deur wordt opgehaald. Het is dan niet meer nodig papier, plastic en drinkpakken (PMD) naar het milieuparkje aan het Vrouwenrecht te brengen. GFT wordt net als nu aan huis opgehaald. Glas en textiel moet nog wel worden weggebracht en nu ook het restafval. De hoeveelheid restafval is bij goed scheiden uiterst gering. Het is de bedoeling verspreid in de wijk 15 ondergrondse containers voor restafval te plaatsen. De start van dit alles is voorjaar 2017.

Vanavond om 19.30 uur houdt de gemeente een informatieavond voor het nieuwe inzamelen in de Ontmoetingskerk aan de Klapwijkseweg. Alle wijkbewoners van zijn welkom.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant