Afbeelding
TERUGBLIK

Het grootste muziekfeest ooit in Pijnacker

Actueel 981 keer gelezen

Pijnacker - De Lokale Top 40, waar momenteel veel op gestemd wordt, besteedt de komende periode aandacht aan enkele bijzondere optredens die in onze gemeente hebben plaatsgevonden.

Op zaterdag 7 mei 1983 speelde zich zeker iets bijzonders af, namelijk het grootste muziekspektakel dat ooit in ons dorp heeft plaatsgevonden: NCRV-radioprogramma Los Vast. Het was in de veiling, die een krap jaar niet meer in gebruik was. Zo'n 5000 man was aanwezig om een aantal zeer bekende artiesten 'live' te zien in het twee uur durende programma van presentator Jan Rietman. Het succes had voor een groot deel ook te maken met de Dik Voormekaar Show van André van Duin en Ferry de Groot, waarmee het programma afsluit. Los Vast werd in 1985, 1986 en 1987 tot drie keer toe door ruim 60.000 muziekliefhebbers bijgewoond in de Kuip.

Een bijzondere vertoning tijdens zo´n Kuip-evenement was een uitvoering van 'Kom van het dak af', de grote hit van Peter Koelewijn met o.a. drummer Cesar Zuiderwijk, gitarist Adje van den Berg en pianist Herman Brood, die enige jaren later de daad bij het woord zou voegen.

In Pijnacker speelden 33 jaar geleden de volgende artiesten voor de radio (in volgorde) :

Pia Zadora (zonder Jermaine Jackson, met wie ze een grote hit een jaar later had)
The Cats
Sweetness (de enige onbekend gebleven act)
The Shorts (met de latere wereldhit Comment ça va) 
Lisa (=Lisa Boray, later bekend van de tune GTST)
Lee Towers
Babe
Frank Boeijen Groep (die nog met z'n eerste hit 'Linda' moest doorbreken)
Vitesse
Ferdi Lancee
Janse Bagge Bend (hit: Sollicitere)
Vanessa

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant