Afbeelding

Koningsspelen goed voor ruim 20.000 euro

Actueel 70 keer gelezen

2300 leerlingen van negen scholen in Pijnacker-Nootdorp hebben eind april meegedaan aan de Koningsspelen die waren georganiseerd door Team4Talent.

 

In samenwerking met de Lionsclub werd er ook gesport voor goede doelen. In totaal heeft dat een bedrag van 20.542,16 euro opgeleverd. Volgens een bepaalde verdeelsleutel is dit geld ten goede gekomen aan verschillende goede doelen.

Veertig procent is voor de Stichting Jeugd Sport en Cultuurfonds. Dit fonds maakt het mogelijk dat kinderen van ouders die een sportclub of een gitaarles niet kunnen betalen toch mee kunnen doen. Dertig procent is voor een onderwijsproject in Armenië. Twintig procent is voor de scholen zelf en tien procent voor de Lionsclub dat het geld besteedt aan lokale doelen zoals de 12 inch race, de Kraaienrit en de Beatrixrun.

In geld uitgedrukt kreeg het Jeugd Sport en Cultuurfonds ruim 8.000 euro, de Stichting Pijnackernaren Helpen Armenie ruim 6.000, de scholen ruim 4.000 en de Lionsclub ruim 2.000.

De exacte bedragen staan op de cheques op de foto en in de Telstar/Eendrachtkrant staat volgende week een uitgebreider verslag van de uitreiking die louter winnaars telde: de leerlingen van drie basisscholen in Delfgauw (waar de uitreiking plaatsvond) die de cheques mochten uitreiken, de Lionsclub Nootdorp-Pijnacker, wethouder Bernard Minderhoud die de grootste cheque in ontvangst nam, de goede doelen, de sponsoren en natuurlijk Team4Talent dat volgend jaar weer een groot Koningsspelenfeest gaat organiseren, met verbeterpunten ten opzichte van dit jaar. (foto Barbera Ripping) 

 

 

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant