Gaat de OZB omlaag?
Gaat de OZB omlaag?

Moties in raadsvergadering: geld over, OZB omlaag? 

Actueel 69 keer gelezen

De CDA-fractie Pijnacker-Nootdorp zal vanavond, donderdag 30 juni, in de raadsvergadering minimaal drie moties indienen. In die vergadering zal de Kadernota 2016 worden behandeld. Dat is het moment voor alle fracties om hun Algemene Beschouwingen te houden. Fracties kunnen dan aangeven voor welke zaken zij aandacht willen bij het opstellen van de begroting voor het komende jaar.

De eerste motie gaat over het Sociaal Domein. Het blijkt dat er op verschillende terreinen geld overblijft. Het CDA stelt voor om klanttevredenheidsonderzoeken te houden en vervolgens in de raad te bespreken of de dingen niet alleen goed gebeuren maar of ook de goede dingen gebeuren. Naar aanleiding van die discussie kan worden besloten tot bijstelling van de aandachtspunten en eventueel van de financiële middelen.

Motie 2 is een onderzoek naar een 'Blijverslening'. Veel ouderen willen graag in hun eigen vertrouwde omgeving blijven wonen en daar zijn soms woningaanpassingen voor nodig. Financiering daarvan kan wel eens een probleem zijn en daarom wordt het college gevraagd te onderzoeken of een dergelijke lening voor onze gemeente wenselijk en haalbaar is en wat de financiële consequenties zijn.

De laatste motie gaat over financiële overschotten zowel bij de jaarrekening als bij de begroting voor de komende jaren. Het is goed dat de financiële situatie in de gemeente Pijnacker-Nootdorp zodanig op orde is dat er overschotten zijn maar er is nog wel een forse schuldpositie. Ook die wordt weliswaar de komende jaren afgebouwd maar het CDA wil met de raad en het college in gesprek gaan of de overschotten niet kunnen worden benut om a) afbouw van de schuldpositie te versnellen en b) te komen tot verlaging van de OZB.

De raadsvergadering begint vanavond al om 19.00 uur en is te volgen op de livestream via de website van de gemeente. Uiteraard bent u ook welkom om plaats te nemen op de publieke tribune in het Bestuurscentrum om alles 'live' mee te maken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant